Ο απόλυτος διασυρμός του ελληνικού ποδοσφαίρου

pao olimpiakos episodia

Τα επεισόδια επισκίασαν για ακόμα μία φορά το ποδόσφαιρο. Το ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και ακατάλληλη για ποδόσφαιρο, λόγω των δακρυγόνων, απόρροια των  συγκρούσεων των οπαδών των «πράσινων» με τις δυνάμεις της αστυνομίας.Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια διαδραματίστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο, όμως μετά την χρήση δακρυγόνων δεν ήταν δυνατό να διεξαχθεί παιχνίδι

Το παιχνίδι διεκόπη για δεύτερη φορά και οι δύο ομάδες με τους διαιτητές αποχώρησαν για τα αποδυτήρια στο 70ο λεπτό του ντέρμπι, ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια διαδραματίστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο, όμως μετά την χρήση δακρυγόνων δεν ήταν δυνατό να διεξαχθεί παιχνίδι.

Αρχικά το ντέρμπι διεκόπη για περίπου δέκα λεπτά, λόγω εισβολής των οπαδών του Παναθηναϊκού που κινήθηκαν απειλητικά προς τον πάγκο του Ολυμπιακού στο 5ο λεπτό του αγώνα.

Μετά από όλα αυτά και την ώρα που ο κόσμος αποχωρούσε από το γήπεδο ο Γερμανός ρέφερι της αναμέτρησης, Φριτζ έδωσε εντολή στους παίκτες να κατευθυνθούν στα αποδυτήρια, γράφοντας έτσι τον απόλυτο διασυρμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όταν οι αποστολές των δύο ομάδων μπήκαν στα αποδυτήρια μεγάλη μερίδα φίλων του «τριφυλλιού» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και πολλοί αποχώρησαν με «αναμνηστικά» όπως σημαιάκια και καρέκλες.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σε εκείνο το σημείο του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Γκερέρο (53`), αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αφαίρεσης 3 βαθμών για τη διακοπή συν 3 για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο, αν σημειώθηκαν βιαιοπραγίες. 

Πέρασε σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό μέρος

Το ματς και το αγωνιστικό μέρος του ντέρμπι πέρασε για ακόμα μία φορά σε δεύτερη μοίρα. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι διεκόπη μόλις στο 5ο λεπτό. Μερίδα φίλων του Παναθηναϊκού κινήθηκε κατά του πάγκου του Ολυμπιακού με τους Πειραιώτες να καταγγέλλουν επίθεση με μαχαίρι!

Μετά από διακοπή οκτώ λεπτών το ντέρμπι άρχισε εκ νέου. Ο Ολυμπιακός πίεσε και έχασε ευκαιρία με τον Μασούρα στο 21’. Τρία λεπτά μετά ο Σα έκανε φοβερή απόκρουση στην δυνατή κεφαλιά του Κουρμπέλη, ενώ και ο Μακέντα δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 28’. Στο 35’ ήταν η σειρά του Φορτούνη να σπαταλήσει μια ακόμα ευκαιρία από πλευράς Πειραιωτών, για να «απαντήσει» το «τριφύλλι» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την προσπάθεια του Ινσούα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να φτάνει κοντά στο γκολ και να σπαταλά καλές στιγμές, ενώ για τον Παναθηναϊκό ο Κάτσε δοκίμασε την αντίδραση του Σα. Στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων του έξτρα χρόνου του πρώτου μέρους ο Διούδης νίκησε σε τετ α τετ τον Γκερέρο, ενώ ο Φορτούνης πέντε λεπτά μετά πέρασε τον κίπερ των «πράσινων», αλλά δεν σημάδεψε σωστά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασιστικά στο δεύτερο μέρος και ο Ποντένσε αστόχησε στο 51’. Δύο λεπτά μετά μπήκε το γκολ με τον Γκερέρο να σκοράρει με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κούτρη. Την ίδια ώρα ξεκίνησαν τα επεισόδια στο περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και το ματς δεν τέλειωσε ποτέ, με το ποδόσφαιρο να βγαίνει… χαμένο για ακόμα μία φορά.

Σχετικά