Ο Γιώργος Ψυχογιός υποψήφιος με τον Φάνη Σπανό-ΒΙΝΤΕΟ

psixogios

Ο Πρόεδρος  του Περιφ. Συμβουλίου και εκ νέου υποψήφιος Περιφ. Σύμβουλος στον συνδυασμό του Φάνη Σπανού,Γιώργος Ψυχογιός, δηλώνει: ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πάνω από κόμματα, πρωταρχικός στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη της Στερεάς Ελλάδας – το στοιχείο αυτό κυριαρχεί  στον συνδυασμό στον οποίο τάσσεται, αφού έχει προηγούμενο που πέτυχε, προηγούμενο που έλυσε πολλά ζητήματα και αγωνίζεται γι’ αυτό.

 Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Ύπατο Βοιωτίας, ζω και εργάζομαι ως μαχόμενος δικηγόρος στη Θήβα με κοινωνική δράση στα δρώμενα της πόλης και του Νομού. Σπούδασα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας και απεφοίτησα από την Γαλλική Ακαδημία. Είμαι παντρεμένος με την οδοντίατρο Χρύσα Παπαγεωργίου από την Λιβαδειά και έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά.

Η πολιτική μου δράση ξεκινάει από τα φοιτητικά μου χρόνια. Ασχολήθηκα και ασχολούμαι ειδικότερα με το Ποινικό Δίκαιο αλλά και εργατικό Δίκαιο, παράλληλα είχα εκπροσωπήσει το σύνολο των εργαζομένων ΕΥΔΑΠ ΒΟΙΩΤΙΑΣ και άλλων εργαζομένων ΟΤΕ 1990-1991 δεκάδες υποθέσεις  εργατικού δικαίου.

Το 1981 άρχισα να δικηγορώ στην πόλη της Θήβας όπου εγκαταστάθηκα μόνιμα- συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις της πόλης μου αλλά και ευρύτερα του νομού. Συμμετείχα ως ιδρυτικό μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης και της επαρχίας, ως του μεγαλύτερου πολιτιστικού συλλόγου της πόλης της Θήβας με την ονομασία «ΛΑΪΟΣ» και άλλων συλλόγων μικρών Δήμων της περιοχής και έχω συστήσει ως δικηγόρος πέραν των σαράντα πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.

Εκλέχτηκα δύο φορές μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας κατέχοντας την θέση του Γενικού Γραμματέα και ταμία στη συνέχεια. Από το 2017 έως και σήμερα διατελώ Πρόεδρος του ΠΣΤΕ.

Σε αυτοδιοικητικό επίπεδο:

• Το 1990, εξελέγη τρίτος κατά σειρά Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσα επί 4 χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Θηβαίων

• Το 1994, εξελέγη τρίτος κατά σειρά Νομαρχιακός Σύμβουλος στο Νομό και διετέλεσα Αντινομάρχης επί διετία

• Το 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο της Θήβας

• Το 2002, εξελέγη τρίτος Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσα επί 2 έτη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήβας

• Το 2007, συμμετείχα ως υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας για τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου

• Το 2010, εξελέγη με το συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά «Στερεά Ελλάδα» 4ος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας

• Το 2014, εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «Αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας» και συνεχίζω  ως πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου.

Σχετικά