Πώς εντοπίστηκε ο δράστης που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία στις Θεσπιές-Tι κατέθεσε

balothia_thespies

Ένας 55χρονος προσήχθη αργά το βράδυ χθες Τρίτη στο τμήμα ασφάλειας Λιβαδειάς, εντός των ορίων της εκτεταμένης έρευνας σχετικά με τον τραυματισμό μιας 8χρονης ανήμερα το Πάσχα στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Aστυνομία, στην κατοχή του άνδρα αυτού βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα περίστροφο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Ο ίδιος, κάτοικος Αθηνών, είχε μεταβεί στο Λεοντάρι Βοιωτίας για τη γιορτή του Πάσχα. Από εκεί έριξε την μπαλωθιά που έπληξε το κορίτσι στο απέναντι χωριό Θέσπες.

«…Πολλοί πυροβολούσαν λόγω της ημέρας και πετούσαν και βεγγαλικά. Δεν ήξερα αν το κοριτσάκι τραυματίστηκε από τη δική μου μπαλοθιά, μετά φοβήθηκα και δεν πήγα στην αστυνομία»: με αυτά τα λόγια επιχείρησε να δικαιολογηθεί στους αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Λειβαδιάς ο 55χρονος που φέρεται να τραυμάτισε το 8χρονο κοριτσάκι με σφαίρα από το όπλο του.

Ο άνδρας, που σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, είναι και ο ίδιος πατέρας και υποστήριξε πως δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να λάβει χώρα το τραγικό αυτό περιστατικό.

Την ίδια ώρα, είπε στους αστυνομικούς πως όταν έμαθε για τον τραυματισμό της μικρής Αλεξίας έδωσε το όπλο του σε συγγενείς για να το μεταφέρουν στην Αθήνα, όπου είναι και η πρώτη κατοικία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ΑΝΤ1, σε γλάστρα του σπιτιού όπου έγινε το γλέντι, εντοπίστηκαν σφαίρες. Ο ίδιος στη συνέχεια υπέδειξε στους αστυνομικούς πού είχε κρύψει το όπλο.

Το πιστόλι εστάλη στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται πράγματι για αυτό από το οποίο εβλήθη η σφαίρα που τραυμάτισε το μικρό κορίτσι.

Ο 55χρονος, πάντως, όπως αναφέρει το tvstar, φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι ήταν εκείνος που έριξε την πιστολιά που τραυμάτισε το 8χρονο κορίτσι.

Ο 55χρονος, ιδιοκτήτης βενζινάδικου, διασκέδαζε με τους συγγενείς του ανήμερα το Πάσχα σε ένα από τα τρία σπίτια που από την πρώτη στιγμή είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» των ερευνών τους οι Αρχές.

Άλλωστε οι πάνω από 20 μαρτυρικές καταθέσεις που είχαν λάβει οι αστυνομικοί της Λειβαδιάς προσδιόριζαν το σπίτι στο οποίο, την επίμαχη ώρα του τραυματισμού του μικρού κοριτσιού, ήταν συγκεντρωμένα άτομα που πετούσαν βεγγαλικά και πυροβολούσαν στον αέρα.

Η έρευνα συνεχίζεται.

Έρευνες σε σπίτια και στην Αθήνα

Να σημειωθεί πως αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς πραγματοποίησαν έρευνες σε σπίτια και στην Αθήνα το απόγευμα  στο πλαίσιο της αναζήτησης του όπλου από το οποίο βλήθηκε η σφαίρα 

Οι έρευνες έγιναν σε σπίτια ανθρώπων που είχαν πάει για το Πάσχα στην περιοχή, ενώ παράλληλα εξετάζονται και άλλοι που έχουν δηλωμένα όπλα, ή ενδέχεται να κατείχαν και να πυροβολούσαν στον αέρα την ώρα του πασχαλιάτικου γλεντιού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιο από αυτά τραυμάτισε το κορίτσι.

Υπενθυμίζεται, ότι από τη βαλλιστική έρευνα προέκυψε ότι το βλήμα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του κοριτσιού μετά από χειρουργική επέμβαση, προέρχεται από περίστροφο συγκεκριμένου διαμετρήματος, γι’ αυτό εξετάζεται ποιοί έχουν νόμιμα τέτοιο όπλο και μπορεί να βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ οι έρευνες εστιάζονται σε συγκεκριμένες παρέες.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας της 8χρονης παραμένει σταθερή, αλλά κρίσιμη, ενώ νοσηλεύεται διασωληνομένη σε καταστολή και η αναπνοή της υποστηρίζεται μηχανικά.

Σχετικά