Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους 10 απαγχονισθέντες Λιβαδείτες

Πραγματοποίηση εκδήλωσης μνήμης και τιμής για τους απαγχονισθέντες Λιβαδείτες

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Κοινότητα Λιβαδειάς πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 10 απαγχονισθέντες Λιβαδείτες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 11 Σεπτεμβρίου 1943.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πάτερ Ιερώνυμος Κυριαζής ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας ανέλαβε ο εκπαιδευτικός και Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς κ. Μιχάλης Λυμπεράτος τονίζοντας τις θηριωδίες που υπέστησαν τα θύματα των ναζί.

Στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, η Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιώτα Πούλου, η Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβαδειάς κ. Μαρία Γκικοπούλου, ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας και πρόεδρος Μαρτυρικών Πόλεων κ. Ιωάννης Σταθάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς κ. Ιωάννης Τσίμπρης, ο Δ/ντης της Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννιός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κ. Κωνσταντίνος Πάτρας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας και Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ Ιωάννης Μελισσάρης, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ. Γεώργιος Σκλάβος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Κωνσταντίνος Κολιούσης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς κ. Νικόλαος Μπούρας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών από τα Σχολεία Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης της Λιβαδειάς, καθώς και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της πόλης μας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Λεβαδέων σημείωσε ότι η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής προς τους 10 συμπατριώτες μας που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Τόνισε δε, ότι η θυσία τους αυτή θα πρέπει να αποτελεί οδηγό για όλους μας, ώστε με συναίνεση και αλληλεγγύη να προχωρήσουμε ενωμένοι για την κατάκτηση όλων των στόχων που θέτουμε ως κοινωνία.

Σχετικά