Συγκινητικό το 1ο Αντάμωμα στο Μούλκι-Βίντεο-Φωτογραφίες

Μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση πραγματοποιήθηκε το 1ο Αντάμωμα στο Μούλκι

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 ,η πρώτη εκδήλωση  “” ΜΟΥΛΚΙ -ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ””στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μουλκίου και νυν 1ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη νεοσυσταθείσα “”ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥΛΚΙΟΥ””  που  φιλοδοξεί , ενεργοποιώντας τους κατοίκους να αναδείξει τα χαρακτηριστικά  του Μουλκίου και της ευρύτερης περιοχής.

Η Εκδήλωση είχε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν απόλυτα επιτυχημένη.

Η φιλόλογος κα Στέλλα Δαραμάρα, με μια εμπεριστατωμένη ομιλία,έδωσε το ιστορικό αποτύπωμα του Μουλκίου και της ευρύτερης περιοχής,από την αρχαιότητα έως σήμερα. Η ομιλία διανθισμένη όμως και από τοπικά κοινωνιολογικά,πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία συγκίνησε και καθήλωσε το ακροατήριο,κάτι που επισημάνθηκε και από τον Δήμαρχο στον σύντομο χαιρετισμό του.

Η συγκίνηση απογειώθηκε στη συνέχεια ,όταν ο κος Σίμος Ηλίας με το φωτογραφικό του υλικό πρόβαλε σκηνές από την μεταπολεμική καθημερινότητά των ανθρώπων του Μουλκίου,πολλοί από τους οποίους σήμερα δεν βρίσκονται στη ζωή.

Τέλος ο σκηνοθέτης κος Αντωνίου Θανάσης επιμελήθηκε την προβολή αποσπασμάτων από  ταινίες του παλαιού Ελληνικού κινηματογράφου, που γυρίστηκαν στο Μούλκι και την ευρύτερη περιοχή της Κωπαίδας, δεδομένου ότι αυτή η περιοχή αποτέλεσε ανοικτό studio εκατονταδων ταινιών.

Ευχαριστούμε όλους Όσοι εργάστηκαν για την εκδήλωση και υποσχόμαστε για καλύτερη συνέχεια.

Στην ωραία μας εκδήλωση, χορηγός της οποίας ήταν ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου,ο Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι ,ενώ μας τίμησε και ο περιφερειακός Σύμβουλος κος Περγαντάς Γιαννης.

Ευχαριστούμε το Permissos.gr, για την προβολή και κάλυψη της εκδήλωσης.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥΛΚΙΟΥ

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που η ιδέα τους  μας ταξίδεψε  πίσω στον χρόνο και στις ρίζες των προγόνων τους.

Φωτογραφίες ΕΔΩ

Σχετικά