Οι “Αλιαρτίστας” στον “ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ”

ΟΙ ΑΛΙΑΡΤΙΣΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ

Την Κυριακή στις 22 Σεπτεμβρίου οι Αλιαρτίστας βρέθηκαν στον λαϊκό ημιμαραθώνιο “δρόμος του Επαμεινώνδα” που πραγματοποιήθηκε από τον Σ.Δ.Υ.Μ. Θήβας, τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας και τον Γ.Σ. Πίνδαρο Θηβών. 

Ο αγώνας διεξάγεται τα τελευταία 12 χρόνια προς τιμή του μεγάλου Θηβαίου στρατηγού και πολιτικού του 4ου αιώνα π.Χ. Επαμεινώνδα που ανέδειξε την Θήβα σε μεγάλη δύναμη μετά την ιστορική μάχη των Λεύκτρων ενάντια στους Σπαρτιάτες το 371π.Χ. Η διαδρομή ξεκινάει από το Τρόπαιο των Λεύκτρων, διασχίζει τα Λεύκτρα, το Καπαρέλλι, το Μελισσοχώρι, το Λουτουφί, το Τάχι και καταλήγει στην κεντρική πλατεία της Θήβας. 

Η διοργάνωση φέτος στέφθηκε με ξεχωριστή επιτυχία αφού ευνόησαν και οι καιρικές συνθήκες καθώς μέχρι τώρα ο αγώνας πραγματοποιούταν μέσα στον Μάιο ως επέτειος της μάχης των Λεύκτρων. 

Το αποτέλεσμα ήταν να συμμετέχουν στον αγώνα πάνω από 190 δρομείς και ανάμεσά τους 13 Αλιαρτίστας(Δρίτσα Μαρία, Μωραΐτη Ελένη, Τσιώλη Βάγια, Παπακωνσταντίνου Πέγκυ, Αραπίτσας Γιώργος, Τσιώλης Γιώργος, Καλαμπαλίκης Γιώργος, Ζυγογιάννης Γιώργος, Κολοβός Βασίλης, Κόκκαλης Χρήστος, Σταμούλης Τάσος,Καρασάββας Σταμάτης, Ντελής Χρήστος) και να πετύχουν όλοι σχεδόν προσωπικά ρεκόρ!

Άλλη μια καινοτομία της διοργάνωσης αυτή την χρονιά ήταν ο παράλληλος αγώνας των 6,8χλμ με αυτόν των 21,5χλμ για να μην μείνουν παραπονεμένοι οι δρομείς μικρότερων αποστάσεων! 

Στα 6,8χλμ, μάλιστα, κατέκτησε η Βάγια Τσιώλη την τρίτη θέση για την ομάδα μας! Η απόδειξη της μεγάλης επιτυχίας της διοργάνωσης είναι η φετινή της κατάταξη ανάμεσα στις αρτιότερες Πανελλαδικά και κυρίως χωρίς αντίτιμο συμμετοχής! Συγχαρητήρια στον Σ.Δ.Υ.Μ. Θήβας!Επόμενο ραντεβού στις 29 Σεπτεμβρίου στον Τροφώνιο της Λιβαδειάς!

#Aliartistas

Σχετικά