Μεθυσμένος έκανε τον Αστυνομικό και σταματούσε αυτοκίνητα

astinomikos avramopoylos

Συνελήφθησαν (2) άτομα στη Χαλκίδα, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για αντιποίηση, καθώς και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Κατασχέθηκαν ηχητική συσκευή (σειρήνα) & μεταλλική ράβδος

Συνελήφθησαν, χθες (29-09-2019) νωρίς το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 37χρονος και μία 33χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για αντιποίηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ ο 37χρονος κατηγορείται και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα όπως καταγγέλθηκε από 20χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο 37χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 33χρονης, η οποία βρισκόταν στο όχημα ως συνεπιβάτης και κινούμενοι επί της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Λεπούρων, ακινητοποίησαν αρχικά το όχημά του, κάνοντας χρήση ηχητικών σημάτων (σειρήνας) που ομοίαζαν με οχήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνέχεια, λέγοντας στον 20χρονο ότι είναι Αστυνομικοί, του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας, με τον 20χρονο να συμμορφώνεται με τις εντολές τους, ακολουθώντας με το όχημα του, το όχημα των κατηγορουμένων, οι οποίοι λίγο πριν την άφιξη τους στο Αστυνομικό Τμήμα, ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο άμεσων αναζητήσεων, οι αστυνομικοί εντόπισαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των κατηγορουμένων και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), στερούταν της απαιτούμενης άδειας ικανότητας οδηγήσεως από την αρμόδια Αρχή.

Επιπλέον, στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ηχητική συσκευή (σειρήνα) και μία μεταλλική ράβδος.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας.

Σχετικά