Για ρατσισμό κατηγορεί τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΛ ο ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΔΗΛ

Η Δημοτική Αρχή τοποθέτησε στην προεδρία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μ Τσεσμετζή που έχει υιοθετήσει και προβάλλει ρατσιστικές και ξενοφοβικές θέσεις για τους πρόσφυγες, μέσω δημόσιων αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι απόψεις αυτές βρίσκονται σε κατάφορη παραβίαση με την οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ και δημιουργούν έντονο προβληματισμό ως προς τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής για το προσφυγικό και την επίλυσή του. 

Τέτοιες ενέργειες υποσκάπτουν το θετικό κλίμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού που καλλιεργήθηκε μέχρι σήμερα στην πόλη μας μέσω του, κατά κοινή ομολογία επιτυχημένου και βραβευμένου προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Η Αυτοδιοίκηση, η διοίκηση και οι τοπικοί φορείς οφείλουν να δίνουν λύσεις θετικού χαρακτήρα, με ανθρωπιστικό πρόσημο και όχι να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επιστροφή και την επικράτηση ξενοφοβικών, ρατσιστικών και εν τέλει εχθρικών προς των άνθρωπο ιδεών και πρακτικών. 

Οφείλουμε να στηρίξουμε και να διευρύνουμε τον τρόπο που μέχρι σήμερα διαχειρίστηκε η πόλη μας το προσφυγικό ζήτημα.

Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, για την αρνητική διαχείριση ενός θέματος μείζονος σημασίας, που θα έχει συνέχεια στη χώρα μας, είναι καθοριστικές.

Το Γραφείο Τύπου 

Του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λιβαδειάς

Σχετικά