Mε φιλοζωικές οργανώσεις συναντήθηκε ο Γιάννης Ταγκαλέγκας

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, ανταποκρινόμενος στη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για εξεύρεση λύσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων με την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου φιλοξενίας ζώων, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων.

Αρχικά συναντήθηκε με εκπροσώπους από την Αγγλία και την Αυστρία της φιλοζωικής οργάνωσης “Elpida Shelter of Hope”, οι οποίοι ενημέρωσαν το Δήμαρχο σχετικά με τις ελάχιστες κτηριακές απαιτήσεις για τη λειτουργία ενός σύγχρονου καταφυγίου φιλοξενίας ζώων, καθώς και για τον ενδεδειγμένο τρόπο λειτουργίας του.

Στην επόμενη συνάντηση του με τους εκπροσώπους της φιλοζωικής οργάνωσης “Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς”, ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου Λεβαδέων είναι η ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου, καθώς και καταφυγίου φιλοξενίας ζώων υπογραμμίζοντας ότι εκτίμησή του είναι ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς. Επίσης, τους ενημέρωσε ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί η περισυλλογή των επιθετικών σκύλων και η προσωρινή φιλοξενία τους σε καταφύγιο ζώων. Σημείωσε δε, ότι με γνώμονα την προστασία των ζώων, αλλά και των δημοτών αυξήθηκε η πίστωση του κωδικού για το πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών και τσιπαρίσματος που υλοποιεί ο Δήμος στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, ενώ υπογράμμισε ότι θα υπάρχει καλύτερη προετοιμασία για το πρόγραμμα των στειρώσεων στον επόμενο προϋπολογισμό.

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία εκτός πόλης ταϊστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα και ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να διασπαστεί η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αδέσποτων σκύλων που δημιουργούν αγέλες και είναι η αιτία για την επιθετικότητα των ζώων.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ο Δήμαρχος ανέφερε στους εκπροσώπους των φιλοζωικών οργανώσεων ότι κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες στο Δήμο Λεβαδέων, ώστε τα ζώα να απολαμβάνουν την προστασία και το σεβασμό που τους αξίζει, αλλά και οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς στην πόλη τους.

Σχετικά