Ξεκινά το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Λιβαδειάς «Τροφώνιος Ακαδημία»

polite triari livadeia

Έναρξη του πρώτου κύκλου μαθημάτων του βασισμένου στην αυτοδιδασκαλία

Λαϊκού Πανεπιστημίου Λιβαδειάς «τροφώνιος ακαδημία»

Στις 12 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 ξεκινά ο πρώτος κύκλος μαθημάτων του Λαϊκού Πανεπιστημίου Λιβαδειάς «τροφώνιος ακαδημία».

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο της Λιβαδειάς ανά δεκαπενθήμερο και ο κάθε κύκλος θα έχει διάρκεια έξη μηνών.

Ο πρώτος κύκλος θα έχει ως θέμα, ΚΩΠΑΪΔΑ: ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ. 

Στο πρώτο μάθημα θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες υλοποίησης της πρωτοβουλίας.

Λίγα λόγια για το εγχείρημα:

Όραμα του Λαϊκού Πανεπιστημίου είναι η καλλιέργεια και η ενθάρρυνση της διαδικασίας της μάθησης στους πολίτες της τοπικής κοινότητας, με στόχο μια κοινωνία της γνώσης.

Μέσον είναι η ανοιχτή δια βίου εκπαίδευση, καθώς η γνώση και η μάθηση είναι πυλώνες ολοκλήρωσης και χειραφέτησης πολιτών και κοινωνιών.

Στο κύκλο των μαθημάτων μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες ηλικίας από 18 ετών και άνω, με μόνη προϋπόθεση να γνωρίζουν σε ένα ικανοποιητικό βαθμό την ελληνική γλώσσα (προφορικό και γραπτό λόγο).

Για λόγους οργανωτικούς, για να εξασφαλιστεί η αποδοτικότητα των συμμετεχόντων, οι οποίοι πρέπει να ανταποκρίνονται στη διπλή ιδιότητα του μαθητή και του δασκάλου, ο αριθμός των συμμετεχόντων θα κυμαίνεται από 20 έως 25 άτομα ανά θεματική ενότητα.

Στο κύκλο των μαθημάτων θα μπορούν να συμμετέχουν και ακροατές, που δεν θα έχουν την υποχρέωση να κάνουν οι ίδιοι διαλέξεις. Ο αριθμός των ακροατών μπορεί επίσης να φτάσει τους 20-25 συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες στο ιστολόγιο trofoniosakadimia.blogspot.com 

Σας περιμένουμε με χαρά.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Σχετικά