Οι “Αλιαρτίστας” στην Καλντέρα της Σαντορίνης!!! Eικόνες

ΟΙ ΑΛΙΑΡΤΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΝΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Το Φθινόπωρο είναι η κατεξοχήν δρομική εποχή του έτους τόσο επειδή ενδείκνυται για τρέξιμο λόγω του καιρού, που είναι πια δροσερός, όσο και για το ότι πολλοί δρομείς προετοιμάζονται για την συμμετοχή τους στην κλασική διαδρομή του μαραθωνίου της Αθήνας. 

Οι Αλιαρτίστας εκτός από την αγάπη τους για το τρέξιμο επιλέγουν αγώνες με βασικό κριτήριο και την φυσική ομορφιά των διαδρομών.

 Μετά το περσινό ταξίδι στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης , η Σαντορίνη ήταν η φετινή επιλογή για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και το “Santorini Experience”. 

Το “Santorini Experience” είναι ένας θεσμός 5 ετών που περιλαμβάνει διεθνείς αγώνες τρεξίματος trail και κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Πιο συγκεκριμένα στο τρέξιμο υπήρχαν 3 διαδρομές: η διαδρομή των 5χλμ με ονομασία “Αριστείδης Αλαφούζος”, η διαδρομή των 10χλμ και η διαδρομή των 15χλμ με χορηγό την εταιρία “Samsung”. 

Η 8μελης αποστολή των Αλιαρτίστας (Ελένη Μωραΐτη, Μαρία Δρίτσα, Πέγκυ Παπακωνσταντίνου, Δήμητρα Μανώλογλου, Δημήτρης Τριανταφύλλου, Χρήστος Κόκκαλης, Κώστας Μπεζαΐτης, Γιώργος Ζυγογιάννης) έτρεξε με επιτυχία στην διαδρομή των 15χλμ “by Samsung”. 

Η αφετηρία της διαδρομής και ο τερματισμός ήταν στο εργοστάσιο αφαλάτωσης της Οίας με σημείο αναστροφής την εκκλησία του Αγ. Γερασίμου στην είσοδο των Φηρών. 

Η διαδρομή ακολουθούσε το παλιό μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του νησιού πάνω στην Καλντέρα, με φόντο τους παραδοσιακούς οικισμούς της Οίας, το Ημεροβίγλι και το Φηροστεφάνι. Η θέα προς το ηφαίστειο ήταν μαγευτική. Οι κοκκινόμαυροι χρωματισμοί των πετρωμάτων της Καλντέρας σε συνδυασμό με το αχανές μπλε του Αιγαίου έκοβε την ανάσα, οπότε δικαιολογημένα έκαναν στάση πολλοί δρομείς για να τραβήξουν φωτογραφίες! 

Παρά τις στάσεις τερματίσαμε όλοι με καλούς χρόνους ανάμεσα σε αθλητές από 49 διαφορετικές χώρες, ανάμεσά τους και γνωστά ονόματα όπως ο ολυμπιονίκης μας, των 400μ με εμπόδια,Περικλής Ιακωβάκης. Μετά τον τερματισμό ακολούθησαν οι απονομές μέσα σε εορταστικό κλίμα με δυνατή μουσική και άφθονες φωτογραφίες. 

Δεν δίστασαν, μάλιστα, να βγάλουν φωτογραφίες με τους Αλιαρτίστας η γνωστή παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου καθώς και η “pilates instructor” ,Μάντυ Περσάκη.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 9π.μ.-13μ.μ. . .ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!!

#Aliartistas

Σχετικά