Αλλοδαποί “ρήμαξαν” 96 μετασχηματιστές στη Βοιωτία

metasximatistes viotia permisso

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας αλλοδαπών, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών και φθορών μετασχηματιστών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ταυτοποιήθηκαν (5) μέλη της σπείρας και εξιχνιάσθηκαν συνολικά (96) περιπτώσεις κλοπών – φθορών που διαπράχθηκαν το 2016

Η ζημιά που υπέστη η επιχείρηση, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις (340.000) ευρώ

Σημειώνεται ότι (4) από τα μέλη της είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2016, για διάπραξη συναφών αδικημάτων   

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών και φθορών μετασχηματιστών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας.

Μετά από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, που προέκυψαν κατά την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, ταυτοποιήθηκαν πέντε (5) αλλοδαποί, μέλη της σπείρας, ηλικίας 27, 26, 25, 24 και 26 ετών αντίστοιχα.

Όπως διακριβώθηκε, οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, τουλάχιστον από τα τέλη Νοεμβρίου του 2015, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική αφαίρεση ποσοτήτων χαλκού από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε..

Συγκεκριμένα, είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν συνήθως πρώτες πρωινές ώρες, βάσει οργανωμένου σχεδίου και εξειδικευμένης μεθοδολογίας, ενώ διέθεταν κατάλληλες τεχνικές γνώσεις και υποδομή (προμήθεια ειδικού εξοπλισμού), για την αφαίρεση των χάλκινων πηνίων από το εσωτερικό των μετασχηματιστών.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 11-02 έως και 11-04-2016, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, ενέχονται στη διάπραξη (96) συνολικά κλοπών και φθορών μετασχηματιστών, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Καπαρέλι, Ελλοπία, Πλαταιές, Λουτουφί, Λεύκτρα, Βάγια, Θήβα, Μουρίκι, Μελισσοχώρι, Ερυθρές, Ελεώνα και Ύπατο).

Η ζημιά που υπέστη η επιχείρηση, από τις προαναφερόμενες κλοπές και φθορές που προκλήθηκαν στους μετασχηματιστές, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις (340.000) ευρώ.

Γίνεται μνεία ότι τέσσερα από τα ανωτέρω ταυτοποιημένα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν συλληφθεί την 11-04-2016 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ τότε είχαν εξιχνιασθεί συνολικά (38) κλοπές και φθορές μετασχηματιστών (σχετικό το από 12-04-2016 Δελτίο Τύπου).

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Σχετικά