Ύβρις ο Ανιστόρητος Αποκλεισμός του Δ. Αλιάρτου Θεσπιέων από τις εκδηλώσεις για την Μάχη των Θερμοπυλών

ΥΒΡΙΣ Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 2.500 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

O βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον αποκλεισμό του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων από τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών. 

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι ο εν λόγω αποκλεισμός είναι ανιστόρητος και αποτελεί προσβολή της μνήμης των 700 Θεσπιέων, ενώ έχουν προκληθεί εντονότατες αντιδράσεις του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, αλλά και σύμπασας της τοπικής κοινωνίας.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να εξηγήσουν γιατί αποκλείστηκε ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων τόσο από την συμμετοχή στην εκδήλωση της 16ης Οκτωβρίου 2019 όσο και στην Διεθνή Επιτροπή που θα αναλάβει την οργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων και με ποια κριτήρια έγινε η σύσταση της εν λόγω επιτροπής. 

Τέλος, ο κ. Γιώργος Μουλκιώτης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η «ύβρις» και η ιστορική αλήθεια. 

Από το Πολιτικό Γραφείο  

Σχετικά