Συμμετοχή των εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς στις κινητοποιήσεις κατά του «αναπτυξιακού»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών ανέδειξαν  την αποφασιστικότητα  των εργαζομένων στους Δήμους να βάλουν φρένο και να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των «επενδυτών» σε βάρος της κοινωνίας και των εργαζομένων. Ο αγώνας για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου αφορά όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ. Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς  δεν έχει μπει ποτέ στην λογική του διαχωρισμού των εργαζομένων και των αγώνων τους. 

Στο πλαίσιο αυτό , μένοντας σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας , διαμορφώνουμε την πρόταση αγώνα μας και συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν πανελλαδικά από την ομοσπονδία , ως εξής:

• Την Τρίτη 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 πραγματοποιούμε μαζική ολοήμερη Γενική Συνέλευση στο αμαξοστάσιο του Δήμου Λεβαδέων από τις 6:00 το πρωί (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ) στέλνοντας το μήνυμα στους εργαζόμενους για την κρισιμότητα και την αναγκαιότητα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για περιφρούρηση των υπηρεσιών αλλά και των θέσεων εργασίας.

• Τετάρτη 23-10-2019 και Πέμπτη 24-10-2019 48άωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ . Την Τετάρτη θα είναι υπό απεργιακή κατάληψη τα αμαξοστάσια των Δήμων Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας. Την Πέμπτη το πρωί θα αναχωρήσει λεωφορείο από τη Λιβαδειά ( περιοχή Ζάππειο ) στις 8:30 το πρωί με προορισμό την Αθήνα και την παρουσία μας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί εκεί. Η μετακίνηση είναι ΔΩΡΕΑΝ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ – ΟΙ:

 Ο ενωτικός αγώνας που ξεκινήσαμε οι εργαζόμενοι στους Δήμους ενάντια στο αντιδραστικό και αντεργατικό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης, συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν τις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Θα διαφυλάξουμε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την εργασία μας και το μεροκάματό μας. Δεν θα επιτρέψουμε να φιμώσουν την συνδικαλιστική μας έκφραση και ελευθερία , ούτε να εκφυλίσουν και να ακρωτηριάσουν το απεργιακό μας δικαίωμα. 

Απαιτούμε:

ΑΠΟΣΥΡΣΗ  του «αναπτυξιακού» εκτρώματος – νόμου

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των συμβασιούχων

ΠΡΟΣΗΨΕΙΣ μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του νόμου «Αχτσιόγλου» για την απεργία

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και της ασφάλισης στα ΒΑΕ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

             ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                    ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Σχετικά