Επιτέλους λύση στο πρόβλημα του Παναγιώτη Ραφαήλ

Μετά από ένα θρίλερ για πολύ γερά νεύρα που κράτησε από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα, ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο για τη ζωή του, αφού τελικά και μετά από πιέσεις της κοινωνίας, ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά κολλήματα και οι αντιρρήσεις ώστε το παιδί να μεταφερθεί στη Βοστώνη των ΗΠΑ για θεραπεία. Πιο συγκεκριμένα , το Υπουργείο Υγείας ήρθε σε απευθείας συνεννόηση με την αμερικανική θυγατρική εταιρεία της Novartis που παρασκευάζει το ενέσιμο φάρμακο στις ΗΠΑ. Οι συνεννοήσεις κατέληξαν σε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα αφού επιτεύχθηκε σημαντική μείωση της δαπάνης για την θεραπεία. Επαναλήφθηκε δηλαδή η ιστορία που παρακολουθήσαμε στην Κύπρο με τον μικρό Αντώνη, όταν το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας ήρθε σε απευθείας συνεννόηση με την Βοστώνη των ΗΠΑ προκειμένου να μεταφερθεί εκεί ο μικρός Αντώνης για να θεραπευτεί.

Έστω και με καθυστέρηση, το Ελληνικό Κράτος επιτέλεσε το καθήκον του και επέτρεψε στον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ και την οικογένειά του να χαμογελάσουν μετά από πολύ καιρό. Όμως, οφείλει κανείς να ομολογήσει πως σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση διαδραμάτισαν οι ίδιοι οι πολίτες ή ομάδες πολιτών, σύλλογοι, συλλογικότητες, απλοί πολίτες που μέσω του Διαδικτύου, μήνες τώρα στήριξαν τον μικρό Παναγιώτη και την οικογένειά του απαιτώντας να δοθεί λύση στο μεγάλο αυτό ζήτημα. Τελικά η κοινωνία κέρδισε προς τιμήν της αλλά ο μεγάλος νικητής θα είναι ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ.

Ο πατέρας του Παναγιώτη Ραφαήλ, μιλώντας στο zougla.gr επεσήμανε:

«Το Υπουργείο Υγείας βοήθησε ερχόμενο  σε συνεννόηση – διαπραγμάτευση η οποία και συνεχίζεται με την εταιρεία που παρασκευάζει το φάρμακο προκειμένου να μειωθεί η δαπάνη.

Το Υπουργείο Υγείας βοηθά στην διαπραγμάτευση με την κλινική της Βοστώνης όσον αφορά την μείωση της νοσηλευτικής δαπάνης.

Το Υπουργείο Υγείας διευκολύνει τα διαδικαστικά προβλήματα που βεβαίως υπάρχουν και αντιμετωπίζονται.»

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, πέραν του ποσού που έχει συγκεντρωθεί από τις προσφορές του κόσμου και που είναι σημαντικό, υπήρξαν και χρηματοδότες με μεγάλα ποσά τα ονόματα των οποίων παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής, αφού και ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού, όπως δήλωσε στο zougla.gr, δεν γνωρίζει τα ονόματα αυτά. Έτσι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής φαίνεται πως είναι αρκετό για να καλύψει τη συνολική δαπάνη μετακίνησης, νοσηλείας και φαρμακευτικής αγωγής όσο και αποθεραπείας του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ.

«Τα καταφέραμε», ήταν η συγκινητική κραυγή που έβγαλε ο Γιώργος Γλωσσιώτης, μιλώντας στο zougla.gr. Mια κραυγή με ανάμεικτα συναισθήματα, νίκης, συγκίνησης, ευτυχίας και κυρίως ελπίδας.

Σχετικά