Προσπάθεια Περισυλλογής Αδέσποτων από το Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Στα πλαίσια του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων που ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων πραγματοποιεί, σήμερα το permissos.gr, βρέθηκε σε μια τέτοια επιχείρηση στο Μαυρομμάτι.

Ειδικό συνεργείο,συνεργαζόμενο με το Δήμο,όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι,μαζεύει αδέσποτα ζώα και σύμφωνα με το νόμο τα περιθάλπτει (εμβολιασμοί,τσιπάρισμα,στείρωση,αποπαρασίτωση) και τα αφήνει στο φυσικό τους περιβάλλον,τηρώντας σχετικό φάκελο με τις ενέργειες .

 Το πρόβλημα των αδέσποτων είναι έντονο παντού και προκαλεί συχνά διαμαρτυρίες των κατοίκων. Σύμφωνα με τους αρμόδιους του Δήμου το πρόβλημα παίρνει σοβαρές διαστάσεις γιατί πολλοί ιδιώτες δεν στειρώνουν τα κατοικίδιά τους με αποτέλεσμα να ανανεώνεται συνεχώς ο πληθυσμός τους,επίσης υπάρχει στα χωριά το πρόβλημα των ημιαδέσποτων που κυκλοφορούν ελεύθερα από την αυλή του ιδιοκτήτη σε ολους τους δημόσιους χώρους και επανέρχονται και τέλος πολλοί τα εγκαταλείπουν παράνομα σε κοινόχρηστους χώρους και μάλιστα όπως ενημερωθήκαμε ο Δήμος έχει καταθέσει μήνυση για συγκεκριμένο περιστατικό με οκτώ σκύλους.

Μετά το Μαυρομμάτι αντίστοιχη επιχείρηση έγινε στην Αλίαρτο και όπως ενημερωθήκαμε θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου.

Σχετικά