Κως: Φουσκωτό του λιμενικού συγκρούστηκε με βάρκα γεμάτη μετανάστες – 6 τραυματίες, 3 αγνοούμενοι

Αγνοούνται δύο άνδρες και ένα παιδί – Η βάρκα με τους μετανάστες δεν έφερε φώτα ναυσιπλοϊας και το σκάφος του λιμενικού έπεσε πάνω της καθώς δεν έγινε αντιληπτή
Ατύχημα στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης με ένα φουσκωτό του λιμενικού να συγκρούεται με μια βάρκα με μετανάστες.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, που σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα, ήταν να τραυματιστούν 6 από τους μετανάστες ενώ αγνοούνται τρία άτομα – δύο άνδρες και ένα παιδί.

Σημειώνεται ότι στη βάρκα επέβαιναν 34 άτομα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό η βάρκα με τους μετανάστες δεν είχε φώτα ναυσιπλοΐας με αποτέλεσμα οι χειριστές του φουσκωτού του ΛΣ που έκανε περιπολία να μην την αντιληφθεί και να επέλθει η σύγκρουση.

Άμεσα στην περιοχή κλήθηκαν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 31 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ στο σημείο σπεύδει επίσης κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών .

Σχετικά