0 Εσεξ: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο των 39 Κινέζων-σκλάβων

Οι 39 Κινέζοι ήταν παγιδευμένοι τουλάχιστον 10 ώρες στο κοντέινερ στους -25 βαθμούς Κελσίου

Ο τραγικός θάνατος που βρήκαν οι 39 Κινέζοι υπήκοοι στο Έσεξ μέσα σε κοντέινερ-ψυγείο έχει σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη, ενώ οι λεπτομέρειες που βγαίνουν στο προσκήνιο για τον μαρτυρικό τους θάνατο, συγκλονίζουν. Οι άτυχοι άνθρωποι ήταν παγιδευμένοι τουλάχιστον 10 ώρες στο κοντέινερ-φέρετρο. Όπως ανέφεραν Βέλγοι αξιωματούχοι αυτό σημαίνει ότι οι Κινέζοι ήταν κλεισμένοι σε θερμοκρασίες έως και -25 βαθμούς Κελσίου για τουλάχιστον 10 ώρες χωρίς να αποκλείεται το γεγονός να ήταν παγιδευμένοι για ακόμα περισσότερες.

Ο επικεφαλής του λιμανιού ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Daily Mail ότι «ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα».

Ο Guardian, αναφέρει ότι οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ η Telegraph προσθέτει ότι στο μικροσκόπιο έχει μπει μια σπείρα στην πόλη Αρμάγκ με επαφές σε παραστρατιωτικές ομάδες.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι άνθρωποι αυτοί προορίζονταν να δουλέψουν σε συνθήκες σκλαβιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλοι σε εστιατόρια, άλλοι σε ινστιτούτα κι άλλοι για πορνεία. Σύμφωνα με την ΜΚΟ Salvation Army η Κίνα είναι η τρίτη χώρα καταγωγής ανθρώπων που η οργάνωση βοήθησε για να γλιτώσουν από τα δεσμά της σκλαβιάς.

Σχετικά