Ιερώνυμος: Ζητώ συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το 12χρονο αγγελούδι

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας παίρνει θέση για τον βιασμό της 12χρονης στη Μάνη και ζητεί απονομή δικαιοσύνης

Τον βαθύτατο πόνο του ως κληρικού και την οργή του ως ανθρώπου «για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη», εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Αναλυτικότερα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την υπόθεση βιασμού από ιερέα ενός 12χρονου, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να αποτυπώσουν τον βαθύτατο πόνο μου ως κληρικού, αλλά και την οργή μου ως ανθρώπου για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη. Δεν χωρά στο νου και την ψυχή μου ότι ένας άνθρωπος ταγμένος στη διακονία του Θεού προσβάλλει και προδίδει τον Θεό, βιαιοπραγώντας σε βάρος των δημιουργημάτων Του. Θα ευχόμουν όλα αυτά να μην ισχύουν. Η Δικαιοσύνη όμως θα κρίνει. Το ταχύτερο που αυτή η φρικτή υπόθεση διαλευκανθεί, το καλύτερο. Όμως τώρα, προσωπικά, δεν μπορώ να σιωπήσω. Ουδείς μπορεί. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι».
Η υπόθεση βιασμού 12χρονης που συγκλονίζει

Το προηγούμενο διάστημα ένας 57χρονος ιερέας από τη Μάνη οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης καθώς κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά την 12χρονη κόρη της συντρόφου του. Σύμφωνα με το elefteriaoline.gr το σοκαριστικό περιστατικό αποκαλύφθηκε στις αρχές της εβδομάδας και έπειτα από σχετικό ένταλμα σύλληψης, ο ιερέας συνελήφθη. Ο παπάς είναι πατέρας 4 παιδιών, αλλά πλέον συζούσε με τη μητέρα της 12χρονης από την Βουλγαρία.

Αυτό που πάντως αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η 12χρονη, όταν έφτασε στο απροχώρητο από τις βάναυσες πράξεις του 57χρονου ενημέρωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μέσω του συγκεκριμένου φορέα προχώρησε η διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που δημοσιεύει το lakonikos.gr στην τοπική κοινωνία ήταν γνωστό ότι ο ιερέας είχε περίεργη συμπεριφορά. «Όλοι το γνώριζαν», παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και συνεχίζει: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του», αναφέρει.

Την ίδια ώρα το 12χρονο κορίτσι, σύμφωνα με το Star, μίλησε στην αστυνομία και είπε ότι εκτός από τον ιερέα σε βάρος της ασελγούσε και δεύτερο άτομο.

«Είναι μία πολύ περίεργη υπόθεση η οποία στο δικαστήριο θα αναλυθεί πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτό που έχω να σας πω μετά βεβαιότητας είναι το εξής: Η ιατροδικαστική έκθεση είναι αρνητική, η οποία έγινε όχι για τον ιερέα αλλά για άλλο πρόσωπο που κατήγγειλε η μικρή. Η μικρή δηλαδή μετά από λίγος μήνες καταγγέλλει κι άλλο πρόσωπο με τις ίδιες ακριβώς πράξεις και το περιγράφει με τον ίδιο τρόπο. Ο εντολέας μου δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή καθόλου!» δηλώνει στο STAR η δικηγόρος του Ιερέα, Ανθή Μπαλιτσάρη.

Η 12χρονη από τον Απρίλιο του 2018 φιλοξενείται στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Την ασέλγεια αποκάλυψε σε ψυχολόγο που κίνησε όλες τις διαδικασίες. Η μητέρα της, σύντροφος του ιερέα, δεν την πίστεψε. Προκάλεσε μάλιστα επεισόδιο με τους υπευθύνους του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε επίσκεψη της με τον ιερέα στο σπίτι όπου ζούσε το παιδί.

«Ήθελαν να την αποτρέψουν να συνεχίσει την κατάθεσή της σε βάρους του ιερέα, το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί η παιδαγωγός από το σπίτι γιατί τους εμπόδιζε. Η ταλαιπωρία ενός παιδιού γιατί δεν το ακούν, δεν το πιστεύουν, έκανε ακόμα μια φορά ένα παιδί να βρεθεί σε άσχημη κατάσταση» δήλωσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Σχετικά