Τα πρώτα υπουργικά «τζατζαρίσματα» στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Οι πρώτες κυβερνητικές αρρυθμίες έχουν αρχίσει να κάνουν ήδη την εμφάνιση τους όπως επίσης και οι αψιμαχίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών που στεγάζονται στο ίδιο υπουργείο. Στο Μαξίμου είναι ενημερωμένοι για την κατάσταση αλλά και για το κλίμα που επικρατεί μεταξύ ορισμένων υπουργών και ήδη έχουν αποφασιστεί να γίνουν διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να μην διαταραχθεί η πορεία του κυβερνητικού έργου. 

Η πρόσφατη τοποθέτηση του υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή σε θέση συντονιστή στο μεταναστευτικό εντάσσεται στο πλαίσιο των αλλαγών που επιχειρούνται από το Μαξίμου καθώς υπήρχαν γκρίνιες για τους χειρισμούς του Γιώργου Κουμουτσάκου, αλλά και για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Ετοιμάζονται διορθωτικές κινήσεις 

Παράλληλα παρατηρείται ασυνεννοησία των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη με το Εσωτερικών και η οποία οφείλεται κυρίως στην στάση που ακολουθεί  η Κατεχάκη. Το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού επιβεβαιώθηκε και από την πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ με την κυβέρνηση στις πρώτες 100 ημέρες να παίρνει τον χαμηλότερο βαθμό ικανοποίησης από τους ερωτηθέντες σε σχέση με άλλα ζητήματα όπως το φορολογικό. 

Ωστόσο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας με την αιτίαση ότι αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι πενιχρά. Ήταν μία από τις προτεραιότητες που είχε θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε την εξουσία αλλά εξακολουθεί να βλέπει τις καταδρομικές επιχειρήσεις του Ρουβίκωνα, τα Εξάρχεια να παραμένουν «άβατο» και τις ληστείες να έχουν θέση σε καθημερινή βάση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών. 

Από την άλλη ο Αλκιβιάδης Στεφανής τις ικανότητες του οποίου εκτιμούν ιδιαιτέρως στο Μαξίμου δεν είχε πολλές αρμοδιότητες στο υπουργείο Άμυνας, ενώ οι σχέσεις του με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο χαρακτηρίζονται τυπικά καλές. 

Αρρυθμίες στο οικονομικό επιτελείο 

Αρρυθμίες φέρεται να υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Χρήστου Σταϊκούρα και του Θεόδωρου Σκυλακάκη. Το πρώην στέλεχος της «Δράσης» φέρεται να παρεμβαίνει σε ζητήματα που άπτονται του υπουργού Οικονομικών γεγονός που δημιουργεί σύγχυση, μπερδεύοντας σε ορισμένες περιπτώσεις την κυβερνητική γραμμή. Στο Μαξίμου πάντως  στηρίζουν τον Χρήστο Σταϊκούρα ο οποίος είναι από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.  

Ενόχληση επικρατεί για τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο καθώς βλέπουν να βρίσκονται συχνά πυκνά στο γραφείο του ψηφοφόροι του από την εκλογική του περιφέρεια ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που επιχειρεί να προωθήσει ζητήματα που αφορούν τον νομό Ημαθίας στον οποίο εκλέγεται. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στο Μαξίμου κάτι που φαίνεται να έχει μεταφερθεί και στον ίδιο. 

Κρίσιμος ο Δεκέμβρης 

Γκρίνιες υπάρχουν και για τον Άκη Σκέρτσο αναφορικά με τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, καθώς φαίνεται να υπάρχουν αρκετά ζητήματα σε διάφορους τομείς ενώ και η επικοινωνία με υπουργούς της κυβέρνησης δεν είναι και η καλύτερη. 

Στο Μαξίμου εκτιμούν πως πρόκειται για «παιδικές ασθένειες» που υπάρχουν αρχικά σε κάθε νέα κυβέρνηση και τα όποια προβλήματα υπάρχουν θα διορθωθούν. Ωστόσο κρίσιμος  θεωρείται ο Δεκέμβρης για τους υπουργούς, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο που θα συζητηθεί ο κυβερνητικός προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.

Σχετικά