Οργισμένοι οι κάτοικοι στο Κριεκούκι από την συνεχή υποβάθμιση της περιοχής τους

Οργισμένοι οι κάτοικοι των Ερυθρών(Δ.Αττική)απο την συνεχή υποβάθμιση της περιοχής τους

γράφει ο Ε.Κ

Η εισήγηση για μετατροπή του ΓΕΛ Ερυθρών σε Γυμνάσιο- Λυκειακές Τάξεις έσκασε σαν ”βόμβα” στην τοπική κοινωνία του Κριεκουκίου(Δυτική Αττική) η οποία βλέπει μπροστά της την συνεχή υποβάθμιση του χωριού σε όλους σχεδόν τους βασικούς τομείς,στην παιδεία την οικονομία και τον αθλητισμό..

Θα ξεκινήσω αναφέροντας πραγματικά γεγονότα που έχουν συμβεί μέσα στους τελευταίους 2 μήνες στις Ερυθρές:

1.Παύει την κανονική λειτουργία της η Εθνική Τράπεζα και συνεχίζει να λειτουργεί ΜΟΝΟ δυο ημέρες την εβδομάδα(Τρίτη και Παρασκευή)

2.Σταματά την λειτουργία της η ιστορική ομάδα των Ερυθρών(σύμβολο του χωριού) και αποβάλλεται απο το πρωτάθλημα της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας Βοιωτίας ,στην οποία είναι η κάτοχος των περισσοτέρων πρωταθλημάτων.Οι παράγοντες και ο πρόεδρος αναφέρουν έλλειψη χρηματοδότησης.

Μόνο απο τα 2 πρώτα θέματα δηλαδή την υπολειτουργία της Εθν.Τράπεζας (η οποία την τελευταία στιγμή ανέστειλε το οριστικό κλείσιμό της) και την παύση λειτουργίας της ιστορικής Δάφνης Ερυθρών οι κάτοικοι βρίσκονται σε οργή και αναβρασμό…

3.Εισηγείται  η Γεν.Δ/νση Σπουδών Π. & Δ.Εκπ/σης με το  υπ’ αριθ. 165494/ΓΔ4/22-10-2019 έγγραφο,τη μετατροπή του ΓΕΛ Ερυθρών σε Λυκειακές Τάξεις. Η νέα ονομασία της σχολικής

μονάδας θα είναι «Γυμνάσιο – Λ.Τ.Ερυθρών»,λαμβάνοντας όπως αναφέρει υπόψη τα εξής:

α . Το μικρό υφιστάμενο μαθητικό δυναμικό τόσο του ΓΕΛ Ερυθρών όσο και του

Γυμνασίου Ερυθρών,

β. το εκτιμώμενο μαθητικό δυναμικό των Λ.Τ,

γ. την ορθή διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού των υφιστάμενων σχολικών

μονάδων ως προς τις κοινές ειδικότητες και το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα,

δ. τη χιλιομετρική απόσταση που διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και

ε. την επάρκεια των κτιριακών υποδομών του ΓΕΛ Ερυθρών στις στεγαστικές

ανάγκες των δυο σχολικών μονάδων (το κτίριο του Γυμνασίου Ερυθρών τελεί υπό

αναστολή λειτουργίας λόγω στατικών προβλημάτων πάνω από πέντε έτη και

στεγάζεται στο ΓΕΛ Ερυθρών)

Θα ήθελα να σταθώ περισσότερο στο  μαθητικό δυναμικό τόσο του ΓΕΛ όσο και του Γυμνασίου Ερυθρών,το οποίο εξαρτάται και απο το κτιριακό πρόβλημα.Τα σχολεία θα είχαν περισσότερους μαθητές όμως αφού υπάρχει τα τελευταία 5 χρόνια το κτιριακό θέμα εμποδίζεται αριθμός μαθητών να εγγραφεί !Παρόλα αυτα το μαθητικό δυναμικό του ΓΕΛ Ερυθρών και του Γυμνασίου ανέρχεται σε 141 μαθητές και έχει αυξητική τάση(!)

Όπως αναφέρεται απο το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Ερυθρών το πρόβλημα του κτιριακού βαίνει προς επίλυση. ΄Εχουν γίνει και οι απαραίτητες ενέργειες ώστε τα σχετικά έργα να ολοκληρωθούν έως το καλοκαίρι του 2020(δηλαδή σε μερικούς μήνες).Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα με το κτιριακό θέμα πλέον λυμένο στο Γυμνάσιο Ερυθρών και νέοι μαθητές απο γειτονικά χωριά θα θελήσουν να εγγραφούν.

Η χιλιομετρική απόσταση μέχρι τις Πλαταιές είναι μόνο 4 χιλιόμετρα και επι δεκαετίες τώρα οι μαθητές μεταφέρονται απο τα ΚΤΕΛ ΘΗΒΩΝ χωρίς πρόβλημα.Ο δρόμος που συνδέει τα 2 χωριά είναι καλός καθώς αυτά δεν βρίσκονται στα βουνά της Πίνδου αλλά στους νομούς Αττικής και Βοιωτίας!

Απο τα παραπάνω προκύπτει ότι είναι τουλάχιστον άστοχη η εισήγηση για την υποβάθμιση του ΓΕΛ Ερυθρών,κάποιοι δεν εξέτασαν σωστά όλες τις παραμέτρους για αυτό το λόγο άλλωστε αυτή απορρίφθηκε και απο το Δ.Σ Μάνδρας Ειδυλλίας αλλά και απο το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ερυθρών.

newspull.gr

Σχετικά