Σήμερα οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα – Από 500 έως 1000 ευρώ θα πάρουν οι δικαιούχοι

Παρά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου μεγαλύτερα ποσά μάλλον αποκλείονται

Σήμερα Πέμπτη (5/12), θα μάθουμε κατά πάσα πιθανότητα ποιο θα είναι το ύψος του κοινωνικού μερίσματος το οποίο θα διανεμηθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες και πάντως πριν τα Χριστούγεννα. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κοινωνικό μέρισμα θα είναι κατά μέσο όρο 700 ευρώ, με το ανώτατο όριο να φτάνει τα 1.000 ευρώ ανά δικαιούχο και το κατώτατο στα 500 ευρώ.

Ένα νέο στοιχείο είναι ότι οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα θα χρειαστεί να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για να γνωστοποιήσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό ενώ το ποσό θα καταβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Για την επιλογή των μακροχρόνια ανέργων που θα επιδοτηθούν, θα χρησιμοποιηθεί  κοινωνικά κριτήριο ενώ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια θα καταβληθεί το επίδομα σε γονείς παιδιών με αναπηρία.

Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί το τελικό ποσό που θα διατεθεί ως κοινωνικό μέρισμα, το κονδύλι δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ.

Σχετικά