Στη Βουλή οι σοβαρές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΛΗΨΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

O βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, μαζί με τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέα Πουλά, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, λόγω έλλειψης βιοχημικού αναλυτή.

Με την ερώτηση τους, οι βουλευτές τονίζουν ότι το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου καλύπτει το σύνολο της Κεντρικής Βοιωτίας σε ότι αφορά την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εξυπηρετώντας όχι μόνο τους πολίτες του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, αλλά και κατοίκους πολλών κοινοτήτων των τριών Καλλικρατικών Δήμων που το περιβάλλουν. Υπογραμμίζουν δε ότι, εδώ και οκτώ μήνες, λόγω έλλειψης βιοχημικού αναλυτή, στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια απλή εξέταση αίματος, πόσο μάλλον να διενεργηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Κατόπιν αυτών, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να εφοδιαστεί το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου με τον απαραίτητο βιοχημικό αναλυτή, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να καλύπτονται οι ανάγκες των μικροβιολογικών και βιοχημικών εξετάσεων τους. Επίσης ερωτούν, εάν υπάρχει και ποιος είναι ο σχεδιασμός για την γενικότερη ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου – που βρίσκεται στο μέσον της Βοιωτίας και εξυπηρετεί όχι μόνον τον Δήμο, αλλά και άλλους πολίτες της ευρύτερης περιοχής – τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή και – αν ναι- πότε και με ποιό τρόπο. 

Σχετικά