Τσίπρας: Μητσοτάκης δεν θα γίνω – Λέω «ναι» στην Σακελλαροπούλου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αποδέχτηκε την πρόταση του Πρωθυπουργού

Σύμφωνη, τελικά, βρίσκει και την αξιωματική αντιπολίτευση η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετηθεί στο υψηλότερο πολιτειακό αξίωμα, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Το θέμα της εκλογής του ΠτΔ βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της ΚΟ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και, περίπου, στις 15:00 ο πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε τη συναίνεση για το πρόσωπο της ανώτατης δικαστικού. Σημειώνεται ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είχε επιλεγεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικούς μήνες, καθώς την είχε προτείνει για την προεδρία του ΣτΕ.

«Ο πρωθυπουργός έκανε άλλη μια επικοινωνιακή ντρίπλα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε «Μητσοτάκης δεν θα γίνω». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε την απόφαση του κόμματός του ως «πράξη ευθύνης».

Πάντως, με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε τη δήλωσή του για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας καταλόγισε για αμοραλισμό τον κ.Μητσοτάκη και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να είχε ανανεώσει τη θητεία του κ. Παυλόπουλου.

Σχετικά