Το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Συνάδελφοι, 

το κλαδικό συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας σας καλεί να συμμετάσχετε στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 25 Γενάρη, στις 11 το πρωί για να μπλοκάρουμε τα σχέδια της κυβέρνησης που προωθεί την ιδιωτικοποίηση της.

Το Συνδικάτο μας μαζί με δεκάδες άλλα σωματεία και φορείς βρίσκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ήδη από τις 8 Δεκέμβρη από τη σύσκεψη στη ΛΑΡΥΜΝΑ όπου αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου.

Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας.

Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, ο αγώνας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, ο καθημερινός αγώνας για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, ο αγώνας για συλλογική σύμβαση, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα είναι αγώνας όλων μας. Περεταίρω ιδιωτικοποίηση και εργολαβοποίηση της παραγωγής σημαίνει ένα ακόμα πλήγμα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Σημαίνει ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στην κατάργηση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών που μοιραία θα φέρει το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί για τους περισσότερους χώρους δουλειάς σήμερα.  

Η παραγωγή της ΛΑΡΚΟ καλύπτει τις ανάγκες μεγάλων ευρωπαϊκών ομίλων σε πρώτη ύλη για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα, που χρησιμοποιείται στην κατασκευή βιομηχανικών μηχανών παραγωγής, στις κατασκευές, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην πολεμική βιομηχανία, σε εργαλεία ιατρικής, κατασκευή οικιακών συσκευών κ.α. Είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ για την συνεχή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ αφού υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να αξιοποιηθεί η παραγωγική της δραστηριότητα προς όφελος της πλειοψηφίας της κοινωνίας δηλ των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. 

Όμως επειδή το σύστημα που ζούμε λέγεται καπιταλισμός, την οικονομική εξουσία την έχουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι (ντόπιοι και ξένοι) όπου σε αγαστή συνεργασία με το πολιτικό προσωπικό τους (κυβέρνηση ΝΔ), οι οποίοι συνεχίζουν την πολιτική των προκατόχων τους (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), προωθούν τα φιλέτα της ΛΑΡΚΟ άμεσα για εκποίηση. 

Συνάδελφοι να μην τους αφήσουμε. Η ΛΑΡΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.

Όλοι και όλες στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Αθήνα 25 Γενάρη (11π.μ. προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο Σύνταγμα)

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ   

Σχετικά