Δύο Αρχηγοί Στόλου από την Άσκρη-Πατέρας και γιος- με διαφορά 34 ετών!

Μια σπάνια οικογενειακή περίπτωση

Θα πρέπει ασφαλώς να αποτελεί σπανιότατη περίπτωση, όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα διεθνή ναυτικά δρώμενα, δύο ναύαρχοι, πατέρας και γιος, να αναλάβουν τα καθήκοντα του Αρχηγού Στόλου με μία διαφορά 34 ετών!

Πρόκειται για τις περιπτώσεις του πρώην Αρχηγού Στόλου (1986-1989) και πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ (1993-1996) Ναυάρχου ε.α. Χρήστου Λυμπέρη και του γιου του, Αντιναυάρχου Παναγιώτη Λυμπέρη,από την Άσκρη Βοιωτίας, ο οποίος με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ανέλαβε επισήμως και τυπικώς από σήμερα τα καθήκοντα του Αρχηγού Στόλου. 

Ο Ναύαρχος Χρήστος Λυμπέρης εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1952 και αποφοίτησε το 1956 ως Σημαιοφόρος Μάχιμος, ενώ ο πρωτότοκος γιος του Παναγιώτης, ο σημερινός Α.Σ., εισήλθε στη ΣΝΔ το 1982 και αποφοίτησε το 1986 και αυτός ως Σημαιοφόρος Μάχιμος και είναι συμμαθητής του ενός εκ των τριών νεκρών των Ιμίων, μελών του μοιραίου ελικοπτέρου AB-212ASW («ΠΝ-21»), του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου τότε Υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου!

Σήμερα, λοιπόν, μετά το πέρας της τελετής, παρακαλέσαμε τους ναυάρχους-Αρχηγούς Στόλου, πατέρα και γιο, να βγουν μία αναμνηστική φωτογραφία τόσο με τη σημερινή ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κώστα Φλώρο όσο και του ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, όσο και με μερικούς άλλους διατελέσαντες αρχηγούς, κάτι που δέχτηκαν ασμένως και με μεγάλη χαρά!

Άλλωστε -πιστεύουμε- σε καθαρώς ανθρώπινο επίπεδο η ικανοποίηση αυτή αποτυπώνεται ευκρινώς στα πρόσωπα των προαναφερθέντων δύο Ναυάρχων-Αρχηγών Στόλου, πατέρα και γιου!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

lawandorder.gr

Σχετικά