Προσκυνηματική εκδρομή της Αγίας Τριάδος Βαγίων και Αγίων Θεοδώρων Θηβών στους Αγίους Τόπους

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΜΕ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ…ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΟΙ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ

ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ & ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΘΗΒΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Αεροπορικώς: Από 22/06/20 έως 26/06/20

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Δευτέρα, 22/06/20 Αθήνα – Τελ Αβίβ – Ιεριχώ – Βηθλεέμ

Ώρα 03:45΄. Συγκέντρωση στον Ιερό Ναό και μεταφορά στο Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” των Αθηνών, από όπου στις 07:30΄ θα πετάξουμε με την Aegean Airlines για το Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, με άφιξη στις 09:30΄.

Αμέσως μετά την έξοδό μας από το Αεροδρόμιο, θα μεταβούμε στην περιοχή της Ιεριχούς και θα επισκεφθούμε τον Ιερό ποταμό Ιορδάνη, στο σημείο που βαπτίσθηκε ο Κύριός μας, όπου θα γίνει αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών, την ακριτική Ι. Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, του μετά λέοντος εικονιζομένου, την πόλη της Ιεριχούς όπου βρίσκονται η Ι. Μονή του Προφήτου Ελισσαίου με τη γέρικη συκομορέα του Ζακχαίου, και το Σαραντάριο Όρος, που είναι ο τόπος της προσευχής και των πειρασμών του Κυρίου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Τρίτη, 23/06/20 Πανάγιος Τάφος – Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

Μετά το πρωινό θα μεταβούμε στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου και το Φρικτό Γολγοθά και θα ξεναγηθούμε λεπτομερώς στα εντός του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως παρεκκλήσια και προσκυνήματα. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή μας. Αμέσως μετά, συνεχίζουμε οδοιπορώντας εντός της Παλαιάς Πόλεως της Ιερουσαλήμ, όπου θα δούμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα επισκεφθούμε το Πραιτώριο (Φυλακαί του Κυρίου) και τον Οίκο Ιωακείμ και Άννης (τόπος Γεννήσεως της Θεοτόκου). Τέλος θα εξέλθουμε των τειχών και θα μεταβούμε στη Γεθσημανή (τάφος της Παναγίας, τόπος του Μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου και τόπος της προσευχής και αγωνίας του Κυρίου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Τετάρτη, 24/06/20 Όρος Θαβώρ – Ναζαρέτ – Κανά – Καπερναούμ – Τιβεριάδα

Νωρίς το πρωί, και αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα μεταβούμε στην περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε: το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου και “έλαμψε το πρόσωπον αυτού ως ο ήλιος, τα δε ιμάτια αυτού εγένετο λευκά ως το φως”, τη Ναζαρέτ, η οποία πρώτη άκουσε το μήνυμα της σωτηρίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον, την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων Καπερναούμ, στην οποία πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου, χτισμένη στις ακτές της λίμνης της Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Πέμπτη, 25/06/20 Βηθανία – Χοζεβά – Μονή Αγίου Θεοδοσίου – Μονή Αγίου Σάββα – Βηθλεέμ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε: τη Βηθανία (Ι. Μονή Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας), την Ι. Μονή Χοζεβά, όπου βρίσκεται το σπήλαιον στο οποίο ο προφήτης Ηλίας παρέμεινε επί 3,5 χρόνια τρεφόμενος υπό του κόρακος και όπου ο Θεοπάτωρ Ιωακείμ προσηύχετο δια να λάβει παρά του Κυρίου τέκνον, την Ι. Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων, την Ι. Μονή του Αγίου Σάββα στα βάθη της ερήμου της Ιουδαίας, τον Οίκο των Ποιμένων και τον Ιερό Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ όπου θα κλίνουμε γόνυ ενώπιον του Ιερού Σπηλαίου της Θείας Γεννήσεως και θα ξεναγηθούμε στη Μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο Σπήλαιο των σφαγιασθέντων Νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Παρασκευή, 26/06/20 Επιστροφή στην Ελλάδα

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Όρος των Ελαιών, όπου είναι ο τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για προσωπικές επισκέψεις, αγορές αναμνηστικών και προετοιμασία αναχωρήσεως για την Ελλάδα.

Ώρα 15:00΄. Μεταφορά στο Αεροδρόμιο, με ενδιάμεση στάση στη Λύδδα όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, από όπου, με την Aegean Airlines και πάλι, θα πετάξουμε στις 19:50΄ για την Αθήνα με άφιξη στις 21:35΄. Στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο μας και επιστροφή στη Θήβα.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

.. Τιμή συμμετοχής: Ευρώ 690 ΕΥΡΩ (Επιβάρυνση μονόκλινου 120 Ευρώ)

Συμπεριλαμβάνονται:

1) Το αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα, με την Aegean Airlines.

2) Μία αποσκευή έως 23 κιλά.

3) Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Angel (3 αστέρων) στην περιοχή της Βηθλεέμ, σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, με πρωινό σε μπουφέ.

4) Τέσσερα (4) γεύματα σε μπουφέ εντός ξενοδοχείου.

5) Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

6) Φόροι αεροδρομίων.

7) Ξεναγός – συνοδός του γραφείου μας.

8) Η άνοδος με ταξί στο Όρος Θαβώρ.

9) Η μετάβαση στην Ι. Μ. Αγίου Σάββα

10) Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

11) Φιλοδωρήματα.

12) Η μεταφορά Θήβα-Αεροδρόμιο-Θήβα.

Δεν συμπεριλαμβάνονται:

1)Προαιρετικές εκδρομές και εκδηλώσεις.

2)Η άνοδος με ταξί ή με τελεφερίκ

στο Σαραντάριο Όρος.

3)Η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία.

4)Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων.

Σχετικά