Κίνα: Έτοιμο σε μόλις έξι ημέρες το πρώτο νοσοκομείο για κοροναϊό

Σε άμεση λειτουργία τέθηκε χθες το πρώτο νοσοκομείο που κατασκευάστηκε μόνο μέσα σε λίγα 24ωρα αποκλειστικά για τους ασθενείς που νοσούν από κοροναϊό, στην πόλη Χουάνγκανγκ, κοντά στην Ουχάν.

Το νοσοκομείο κατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου μέσα σε μόλις έξι ημέρες, με τους εργάτες να δουλεύουν μέρα – νύχτα για τη γρήγορη παράδοσή του.

Μάλιστα, μέσα σε δύο ημέρες μετέτρεψαν το κτίριο σε μονάδα έκτακτης ανάγκης, η οποία περιλαμβάνει 1.000 κλίνες. Οι ασθενείς με κοροναϊό μεταφέρθηκαν στο τοπικό ιατρικό κέντρο Dabie Mountain χθες το πρωί, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Προβλεπόταν να παραδοθεί τον Μάρτιο

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο, στην περιοχή Χάνγκζου, χτίστηκε αρχικά ως νέο υποκατάστημα του Κεντρικού Νοσοκομείο Χουανγκάνγκ και αναμενόταν να ανοίξει τον Μάιο.

Την Παρασκευή, όμως, η τοπική Αρχή διέταξε τη χρήση του κτιρίου, το οποίο ήταν πλήρες αλλά άδειο, για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την θεραπεία ασθενών με κοροναϊό. Τα έργα ανακατασκευής ξεκίνησαν το Σάββατο.

Μέχρι την Δευτέρα, όλα τα κρεβάτια είχαν στηθεί από εθελοντές, όπως επίσης εγκαταστάθηκαν και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις, τα ηλεκτρολογικά και το διαδίκτυο, σύμφωνα με την κυβέρνηση.  

Σχετικά