Novartis: Σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά, Λοβέρδου, Γεωργιάδη κατήγγειλε ο Αγγελής

Εξέφρασε την απορία του γιατί δεν εχει ακόμη κληθεί η κυρία Δημητρίου για κατάθεση

Σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis λίγο πριν από τις εκλογές του καλοκαιριού κατήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, καταθέτοντας συμπληρωματικά στον Άρειο Πάγο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, στο πλαίσιο της κατάθεσής του στην έρευνα που διενεργείται για τους χειρισμούς των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, φέρεται να είπε ότι στο στόχαστρο είχαν μπει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δε, ο οποίος αναφέρθηκε και πάλι στον «Ρασπούτιν», υποστήριξε οτι αυτή η γνώση του προέρχεται από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια, Μαρία Παπασπύρου. Ωστόσο εξέφρασε την απορία του γιατί δεν εχει ακόμη κληθεί η κυρία Δημητρίου για κατάθεση, ενώ ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τις δύο γυναίκες προς επίρρωση των λεγόμενων του.
Η Τουλουπάκη και ο «Ρασπούτιν»

Ο εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αναφερόμενος στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία αναμένεται να καταθέσει προσεχώς στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι είχε τις πλάτες του «Ρασπουτιν», τον οποίο ωστόσο δεν έχει κατονομάσει.

Για περισσοτερες… πληροφοριες οσον αφορα το προσωπο του,  παρέπεμψε στην πρώην επιθεωρήτρια των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου που ξέρουν όπως είπε το όνομά του και τό ειχαν αναφέρει στις συζητησεις τους.

«Με πρόδωσαν»

Ο κ. Αγγελής, καταθέτοντας, φέρεται να μην έλειψε την πικρία του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν τα παραπάνω πρόσωπα τα οποία εμπιστεύονταν και με τα οποία είχε στενότατη συνεργασία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: « Νοιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ». Μετα ταυτα, ο αντεισαγγελεας του Αρεου Παγου,  διαβίβασε αμέσως αντίγραφο της καταθεσης του κ. Αγγελή  στη Βουλή.

Σχετικά