Τι προτείνει η Προοδευτική Συμμαχία για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Προοδευτικής Συμμαχίας που συμμετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο είχε ο Αλέξης Τσίπρας με αντικείμενο τον «οδικό χάρτη» προς το Συνέδριο

Να υπάρχει ο προσδιορισμός «Προοδευτική» στην νέα ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν στον Αλέξη Τσίπρα οι εκπρόσωποι της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Σε σύσκεψη των 17 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου που προέρχονται από την Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσιάστηκε ο «οδικός χάρτης» που εγκρίθηκε και από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και αντηλλάγησαν απόψεις σε σχέση με την πορεία του κόμματος προς το Συνέδριο.

Οι σύμμαχοι εμφανίζονται να επιμένουν πως η λέξη «Προοδευτική» θα ήταν καλό να εμπεριέχεται στο νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και συγχρόνως ζητούν να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση για έκδοση καρτών μέλους ώστε να γίνει πιο ελκυστική η εγγραφή νέων μελών πριν από το Συνέδριο.

Σε ό,τι αφορά το όνομα, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να μην έχει αποφασίσει ακόμη για την ονομασία που θα προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή το ερχόμενο Σάββατο καθώς επιθυμεί να μοιραστεί τις σκέψεις του με όλες τις κομματικές πλευρές προτού καταλήξει στην οριστική επιλογή του.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο τίτλος ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ως ισχυρό “brand” και από εκεί και πέρα θα υπάρξει προσθήκη σε αυτόν είτε με τον όρο Προοδευτική Συμμαχία είτε με τον όρο Πράσινη Συμμαχία ή Αριστερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Δευτέρα -χθες εγκρίθηκε ο απολογισμός της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ- ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεσή του ώστε πέραν της Κεντρικής Επιτροπής των 251 μελών που θα εκλεγεί από το Συνέδριο, να συγκροτηθεί και ένα Εθνικό Συμβούλιο που θα αριθμεί 500 μέλη. Σ’ αυτό θα συμμετέχουν όσοι βουλευτές, ή στελέχη ή εκπρόσωποι μαζικών φορέων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκλεγούν στην Κεντρική Επιτροπή. Θα συνεδριάζει δύο φορές τον χρόνο ώστε να ενημερώνεται αλλά και να αποφασίζει για κεντρικές επιλογές.

Σχετικά