Ελεύθερος ο πατέρας της Βαλεντίν

Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι – Δηλώνει μετανιωμένος

Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν μετά την απολογία του. Του επιβλήθηκαν ωστόσο οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

«Δεν μπορούσα να τη μεγαλώσω μόνος μου εδώ, ήθελα να έχει μια καλύτερη ζωή και να μορφωθεί», φέρεται να είπε στον ανακριτή ο πατέρας της επτάχρονης ο οποίος δηλώνει μετανιωμένος. Έδωσε επίσης στον ανακριτή την ακριβή διεύθυνση που διαμένει η μητέρα της Βαλεντίν στη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη γνωστοποιήσει ότι η μητέρα ζει στο Σεν Ετιέν από το 2015, ενώ εκτιμούν πως δεν προκύπτει λόγος το παιδί να φύγει από κοντά της και να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα της Πρόνοιας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε εξελιχθεί σε θρίλερ μέχρι να εντοπιστεί το παιδί που αγνοούνταν από τις 23 Δεκεμβρίου από το Παγκράτι.

«Είναι καλά ο μπαμπάς μου;»

Στο μεταξύ, συγκινητικό είναι το ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο η Βαλεντίν μιλάει με τον Βασίλη Νουζέλα, δικηγόρο του πατέρα της. Το παιδί είπε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους ότι είναι καλά, ότι θέλει να μείνει με τη μαμά και την αδερφή της και ότι χαίρεται που βρίσκεται μαζί τους.

Σχετικά