Εικόνες εγκατάλειψης στο Νεκροταφείο του Πυριού

Aναδημοσίευση από τον λογαριασμό του στο facebook,του δημοτικού συμβούλου Δήμου Θηβαίων Ηλία Τραμπάκουλου

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Αρκετές φορές έχει επισημανθεί στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων η ανάγκη να δημιουργηθεί κανονισμός λειτουργίας για όλα τα κοιμητήρια του δήμου.( επεκτάσεις, νέοι χώροι, εκταφές, φύλαξη, συντήρηση, κόστος τάφου κ.λ.π.)

Ο δήμος εισπράττει- ή πρέπει να εισπράττει- αρκετά χρήματα από ανταποδοτικά τέλη. Οφείλει να φροντίζει αυτούς τους ιερούς χώρους, να τους έχει καθαρούς.

Οι δυσλειτουργίες που υπάρχουν(Θήβα, Καπαρέλλι, Βάγια κ.λ.π.) πρέπει να εξαλειφθούν ιδιαίτερα σήμερα που λειτουργεί και η ανταγωνιστική δομή της αποτέφρωσης.

Προχθές έφτασαν στο mail μου φωτογραφίες από το δημοτικό κοιμητήριο της Αγίας Σοφίας του Πυριού όπου φαίνεται η πλημμελής φροντίδα του χώρου ( για να μην πω η εγκατάλειψη). Πήγα και το διαπίστωσα και «ιδίοις όμμασι». Εδώ να προστεθούν και οι συχνές επιθέσεις από Ρομά σε συμπολίτες μας και οι διαρρήξεις σε αυτοκίνητα στον χώρο του νεκροταφείου.

Στο κεντρικό νεκροταφείο του Μοσχοποδιού τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Απαιτείται, όμως, τακτική καθαριότητα στις τουαλέτες και συντήρηση στα υδραυλικά μιας και κάποια από αυτά δεν λειτουργούν.

Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αποδεικνύεται και από τον σεβασμό που οφείλει να δείχνει στους νεκρούς της.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι από το νεκροταφείο του Πυριού.

Σχετικά