Κώστας Βουτσάς: Οι ατάκες που αγαπήσαμε μέσα από δέκα ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου (video)

Ο σπουδαίος ηθοποιός συμμετείχε συνολικά σε 70 ελληνικές ταινίες

Ο Κώστας Βουτσάς, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη σε όλη τη χώρα, ήταν ένας εμβληματικός και χαρισματικός ηθοποιός, που θα θυμόμαστε πάντα μέσα από τις ταινίες στις οποίες συμμετείχε και τις ατάκες που τον έχουν χαρακτηρίσει.

Από το «Φσσστ Μπόινγκ», στον «κύριο Ράμογλου», το αμίμητο «έχω και κότερο», και το «Κατίνα σαλαμάκι», ο Κώστας Βουτσάς αφήνει πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη γέλιου και αγαπημένων κωμικών στιγμών.

Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ο Κώστας Βουτσάς, ως κομπάρσος, ήταν η κωμωδία «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται» (1953, του Γιώργου Λαζαρίδη). Ακολούθησε η συμμετοχή του στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Η κυρά μας η μαμή» (1958) με την οποία μπήκε πρώτη φορά στα στούντιο της Φίνος Φιλμ, «Για την αγάπη της βοσκοπούλας» του Φρίξου Ηλιάδη (1959), η «Αλίκη στο Ναυτικό»(1960, Αλέκος Σακελλάριος), «Κατήφορος» (1961, Γιάννης Δαλιανίδης), «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» (1962, Αλέκος Σακελλάριος ) κ.ά. Συνολικά συμμετείχε σε 70 ταινίες, πλάι σε σπουδαίους ηθοποιούς.

Στη μικρή οθόνη πρωτοεμφανίστηκε το 1973 στο σίριαλ «Βαριετέ» της τότε ΥΕΝΕΔ για να ακολουθήσουν πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Για μια θέση στον ήλιο», «Γιούγκερμαν», «Δέκα Μικροί Μήτσοι»,«Επτά θανάσιμες πεθερές», «Η πολυκατοικία» κ.ά.

Ας θυμηθούμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του αγαπημένου κωμικού, που θα μας μείνουν αξέχαστες, από τις ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου:

«Ο γόης»

«Νύχτα γάμου»

«Οι θαλασσιές οι χάντρες»

«Κορίτσια για φίλημα»

«Κάτι να καίει»

«Γαμπρός απ’ το Λονδίνο»

«Το ανθρωπάκι»

«Ξυπόλητος πρίγκιψ»

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης»

«Αγάπησα μια πολυθρόνα»

Σχετικά