Στο μουσείο της ΑΕΚ ο Κώστας Βουτσάς: Είχε δακρύσει στην παρουσίαση της «Αγιάς Σοφιάς – Σκόραρε απίστευτο γκολ ως «ερυθρόλευκος» (video)

Πάντα είχε στην… καρδιά του την Ένωση: «Εδώ ήταν το σπίτι μας» – «Γυναίκα θα ξαναβρώ, ΑΕΚ δε θα ξαναβρώ»

Ο Κώστας Βουτσάς, που έφυγε απ’ τη ζωή, δεν είχε… κρύψει την αγάπη του για την ΑΕΚ, αν και είχε σκοράρει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με «ερυθρόλευκα», με την Ένωση να σχεδιάζει την παρουσίαση κέρινου ομοιώματος στο μουσείο του συλλόγου στο νέο γήπεδο, την «Αγιά Σοφιά». Θα παίζει μόνιμα το βίντεο της παρουσίασης του ονείρου που γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για τιμή που παρόμοια μ’ αυτή που θα γίνει στον Λουκά Μπάρλο.

Συγκινεί το ιστορικό και συγκινητικό βίντεο της ΑΕΚ με τον αθάνατο Κώστα Βουτσά να εξιστορεί στιγμές από το «Νίκος Γκούμας» και να προαναγγέλλει την «Αγιά Σοφιά», στην παρουσίαση του νέου μας γηπέδου.

Ο «αιώνιος» έφηβος του ελληνικού κινηματογράφου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρουσίαση του νέου γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια. Πάντα είχε μέσα στην καρδιά του την ΑΕΚ. Βλέπετε, ο πατέρας του είχε φροντίσει να του μεταδώσει την λατρεία του για την Ένωση, πηγαίνοντάς τον στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Αεκτσής έγινα από τότε που ο πατέρας μου, παιδάκι, με πήγαινε στη Φιλαδέλφεια. Στη Θεσσαλονίκη έγινα και λίγο ΠΑΟΚ, αλλά με την ΑΕΚ είμαι πάντα», είχε πει χαρακτηριστικά.

«Γυναίκα θα ξαναβρώ, ΑΕΚ δε θα ξαναβρώ»

Αν και ήταν γνωστός για την αγάπη που έτρεφε για τις γυναίκες, η ΑΕΚ ήταν πάνω και από αυτές, καθώς όπως είχε πει σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Γυναίκα θα ξαναβρώ, ΑΕΚ δεν θα ξαναβρώ!». Γι’ αυτό και ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σποτάκι της Ένωσης για την επιστροφή της στα… πάτρια εδάφη, με την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Στο Μουσείο της ΑΕΚ ο Κώστας Βουτσάς

Στην ιστορία της ΑΕΚ θα περάσει για πάντα ο Κώστας Βουτσάς. Ο δημοφιλής ηθοποιός και μέγας ΑΕΚτζής, θα έχει με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη την δική του ξεχωριστή θέση στο Μουσείο της ΑΕΚ. Ο αγαπημένος Κώστας όλων των Ελλήνων ήταν εκείνο το πρωινό του Νοεμβρίου του 2013 ο παππούς και ο πατέρας των φίλων της Ένωσης και όχι μόνο.

Εκεί στο χωράφι της ΑΕΚ που ήδη έχει πάρει την μορφή του ωραιότερου γηπέδου του κόσμου έδωσε ένα ρεσιτάλ καρδιάς και με τα λόγια του και την αξεπέραστη υποκριτική του ικανότητα έκανε όλους μας να κλάψουμε αφήνοντας μια εικόνα ζωντανή στην αιωνιότητα.

Δεν πρόλαβε να μπει στο γήπεδο που «ευλόγησε» με τη λάμψη του αλλά θα είναι πάντα εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του «aek365» το κέρινο ομοίωμα του θα έχει την δική του τιμητική θέση στο μουσείο της ΑΕΚ που μαζί με το μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού θα φτιαχτούν δίπλα στο γήπεδο, ανάμεσα στους δύο… Ναούς.

Εκεί στη γωνιά του Κώστα Βουτσά θα παίζει μόνιμα και το βίντεο της παρουσίασης του γηπέδου. Παρόμοια τιμή θα υπάρχει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και για τον αξέχαστο Λουκά Μπάρλο.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Δημήτρη Μελισσανίδης αποχαιρέτησαν με λόγια αγάπης τον σπουδαίο Κώστα Βουτσά.

Ο Βουτσάς είχε πετύχει το πιο απίθανο γκολ στον ελληνικό κινηματογράφο

Ο Κώστας Βουτσάς είχε και ποδοσφαιρικές στιγμές στον κινηματογράφο. Μας άφησε μεγάλη «κληρονομιά», προκειμένου να συνεχίσουμε να τον θυμόμαστε, όπως το γκολ που είχε σημειώσει, χωρίς να βλέπει την μπάλα στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης» με «ερυθρόλευκη» εμφάνιση.

Μέγας μπαλαδόρος, αλλά και ανεπανάληπτος «γύπας» ως… Κώστας Μασούρος είχε καταφέρει να ρίξει γυναίκα, η οποία είχε πάει στο γήπεδο για να δει. Ο Κώστας Βουτσάς πουλώντας μούρη, και κοιτώντας συνεχώς στην εξέδρα τη Μάρθα Καραγιάννη, σημείωσε την πιο θρυλική… ακούσια γκολάρα του ελληνικού σινεμά. Είναι από την ταινία «Μια Κυρία στα Μπουζούκια» όταν έκανε τον παίκτη του Ολυμπιακού…

(πληροφορίες από aek365)

Σχετικά