Στη Βουλή η περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού στη Δομή Φιλοξενίας στη Ριτσώνα

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΗ ΡΙΤΣΩΝΑ

Στη Βουλή έφεραν το ζήτημα του κρούσματος κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα με κοινή ερώτησή τους, οι Τομεάρχες του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργος Μουλκιώτης, Υγείας Ανδρέας Πουλάς, Προστασίας Πολίτη Γιώργος Καμίνης και ο Γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου, καταθέτοντας ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη.

Με την ερώτησή τους, οι βουλευτές τονίζουν ότι έχει προκληθεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό στη ευρύτερη κοινωνία από τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού σε γυναίκα που ζει σε δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Αναφέρουν δε ότι το γεγονός αυτό επαναφέρει με τον πλέον σαφή τρόπο την ανάγκη λήψης επαρκών μέτρων, που δεν θα περιορίζονται μόνο στον περιορισμό και εγκλεισμό των προσφύγων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης σε όλη τη χώρα όπου επικρατεί συνωστισμός και εκ των πραγμάτων, δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες της κοινωνικής απόστασης.

Κατόπιν αυτών, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στην λήψη μέτρων για την ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας που διαμένει στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, ώστε να εμποδιστεί άμεσα η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού. Επιπλέον, να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού τόσο στη δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα όσο και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το εν λόγω περιστατικό και στα υπόλοιπα μαιευτήρια της χώρας. Τέλος, ερωτούν ποια μέτρα θα υιοθετήσουν για την αποφυγή εντοπισμού κρουσμάτων και στις υπόλοιπες δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της χώρας προκειμένου αυτές να μην αποτελέσουν εστίες μετάδοσης του ιού.

Σχετικά