ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

laiki-sispirosi thivas

Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας

Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού στο εργασιακό πεδίο έχει μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε μια πραγματική ζούγκλα, βάζοντας σε καραντίνα τα εργασιακά δικαιώματα. Τα μέτρα που λαμβάνονται υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος των εργαζομένων είναι πάρα πολλά και είναι εξαιρετικά πιθανό να παραμείνουν και μετά την περίοδο της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται ότι οι ελαστικές μορφές απασχόλησης που γενικεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αφήνουν έκθετους και απροστάτευτους τους εργαζόμενους.  

Στα πλαίσια αυτά, ζητάμε ο Δήμος Θηβαίων και τα νομικά του πρόσωπα να εξασφαλίσουν τις σχέσεις εργασίας και τη μισθοδοσία ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των εργαζομένων τους.

Ειδικότερα ζητάμε να διασφαλιστούν με ευθύνη της ΔΗΚΕΘ και του Δήμου οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου και οι μουσικοί της Φιλαρμονικής, ανεξάρτητα από την όποια θέση υποδείξει το Υπουργείο Εσωτερικών για το ζήτημα.

Ο ρόλος που επιτελούν καθ’όλη τη διάρκεια του έτους είναι σημαντικός, αφού παρέχουν ένα αξιόλογο πολιτιστικό έργο τόσο σε παιδιά όσο και συνολικά στην κοινωνία. Συνολικά δηλαδή οι δημότες έχουν συμφέρον από την απρόσκοπτη συνέχιση αυτού του έργου. 

Το γεγονός ότι ο Δήμος εκμεταλλεύεται «ανταποδοτικά» το έργο του Ωδείου, όχι μόνο δε μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στη διασφάλιση των σχέσεων εργασίας, αλλά αντίθετα αναδεικνύει την ανάγκη οι σχετικές υπηρεσίες να παρέχονται με την πλήρη κάλυψη του Δήμου, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Σχετικά