Ανοιξιάτικος καιρός σε όλη τη χώρα: Λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας

Τα θερμόμετρα θα δείξουν σήμερα κατά περιοχές έως και 23 βαθμούς Κελσίου – Η πρόγνωση του καιρού μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός για σήμερα Παρασκευή με την θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω άνοδο που θα συνεχιστεί και το Σάββατο μολονότι οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στο Νότιο Αιγαίο και στα δυτικά. 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με μικρή ενίσχυση το μεσημέρι και απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 22, στη Θεσσαλία από 6 έως 22, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 6 έως 20, στα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 20 και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 10 έως 19.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος σε όλη τη χώρα αν και από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ πρόσκαιρα θα συννεφιάσει κατά τόπους και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή των Βαΐων στα βορειοανατολικά αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.  Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα κατά τόπους 7
μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια. 

Γενικά αίθριος ο καιρός θα είναι και τη Μεγάλη Δευτέρα με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, και στα ορεινά θα
εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά