Τουρκία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού λόγω του χάους

Ο πανίσχυρος υπουργός υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του – Πρόκειται για τον δεύτερο υπουργό της κυβέρνησης Ερντογάν που παραιτείται εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού

Την παραίτησή του υπέβαλε απόψε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έπειτα από τις έντονες επικρίσεις που δέχτηκε για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας για 48 ώρες σε 31 επαρχίες της χώρας, χωρίς να υπάρξει συντονισμός με το υπουργείο Υγείας και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην επιστολή παραίτησής του ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις εικόνες χάους που εκτυλίχθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, αναγνωρίζοντας ότι η εμπειρία του κανονικά θα έπρεπε να του είχε επιτρέψει να προβλέψει το συνωστισμό και τον πανικό που θα δημιουργούνταν έξω από τα καταστήματα. Αναφέρει πάντως ότι η απόφασή του έγινε με καλή πίστη και ότι ήταν ένα βήμα για να σταματήσει η επιδημία και η εξάπλωσή της ως ένα βαθμό το Σαββατοκύριακο.

«Δεν είχα ποτέ την πρόθεση να βλάψω το ιερό μας έθνος και θα συνεχίσω να είμαι πιστός μέχρι το τέλος της ζωής μου στον πρόεδρό μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή παραίτησής του. Τέλος, ευχαριστεί τους πολίτες για την εν γένει συμμόρφωσή τους στο μέτρο, τονίζοντας ότι ο αγώνας κατά της επιδημίας του Covid-19 συνεχίζεται με αποφασιστικότητα. Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλτιτσντάρογλου, δήλωσε ότι χαιρετίζει την απόφαση του Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενώ υποστήριξε ότι παραιτήθηκε για να σώσει τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Σχετικά