Συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο Λιβαδειάς για τις ζημιές στην Κωπαΐδα

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Σάββα Κεφαλά και τον Γραμματέα του Συλλόγου κ. Λουκά Αλεξίου, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σαγιάννης. Οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς ενημέρωσαν το Δήμαρχο Λεβαδέων για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους από την πρόσφατη κακοκαιρία, τονίζοντας ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα στο κωπαϊδικό πεδίο αποτελούν ένα διαχρονικό πρόβλημα και το οποίο απαιτεί άμεσες ενέργειες για την επίλυση του και κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Συζητήθηκε επίσης το θέμα του αναδασμού του Ανθοχωρίου.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του προς τους πληγέντες αγρότες και τους ενημέρωσε ότι ήδη έχει αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Μάκη Βορίδη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο με την οποία ζητά την άμεση αποστολή αρμόδιων κλιμακίων για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

Τέλος, ζήτησε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου να ενημερώσουν τα μέλη τους για την άμεση υποβολή της αίτησης αποζημίωσης στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στο Δήμο Λεβαδέων και τους ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Σχετικά