ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Στο “γύψο” το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας

trampakoulos

Σε διάστημα μεγαλύτερο των επτά μηνών πραγματοποιήθηκαν μόλις οκτώ ανοικτές συνεδριάσεις και μια διά περιφοράς.Αυτό πρέπει να αποτελεί αρνητική επίδοση σε πανελλήνια κλίμακα.

Για να αντιληφθούμε το αρνητικό της υπόθεσης Δήμοι παρόμοιου μεγέθους- αλλά και ο δικός μας Δήμος παλαιότερα- για αντίστοιχο διάστημα λειτουργίας κατέγραψαν τουλάχιστον διπλάσιες συνεδριάσεις.

Με αυτόν τον τρόπο και την εν γένει απαξιωτική συμπεριφορά στον διάλογο και στην διαβούλευση, αντιμετωπίζει έως σήμερα η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά, την συμμετοχή των υπολοίπων Δημοτικών Παρατάξεων και των αιρετών στα δημόσια πράγματα.

Εισερχόμενοι δε στην περίοδο των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, λόγω κορωνοϊού, το σύνολο των δημοτικών συμβούλων μπήκε σε “καραντίνα”, αφού σε περίοδο κρίσης ο Δήμαρχος δεν θεωρεί σκόπιμο να ακούσει τις απόψεις τους και να δεχθεί συμμετοχή της αντιπολίτευσης ακόμη και σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Αποκορύφωμα αυτής της απαξιωτικής συμπεριφοράς, είναι η καθιέρωση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς (2η συνεχόμενη) για σημαντικά θέματα όπως ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα έργων, την στιγμή που τα άλλα Δημοτικά Συμβούλια αλλά και νομικά πρόσωπα, έχουν προχωρήσει στην τηλεδιάσκεψη, με πρόγραμμα που διαθέτει δωρεάν η ΚΕΔΕ.

Αρνούμενοι να συναινέσουμε στη συνέχιση της υποβάθμισης του θεσμού, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ αυτή την συνολική συμπεριφορά και ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. (δια περιφοράς) ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ την καθιέρωση του θεσμού της τηλεδιάσκεψης, για όσο διάστημα διαρκεί η «καραντίνα», τόσο στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όσο και σε αυτές των νομικών προσώπων.

Επίσης, δηλώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση στηρίζουμε το πλέγμα των μέτρων κοινωνικής στήριξης προς τους πολίτες του Δήμου μας, σύμφωνα και με τις προτάσεις που καταθέσαμε στην αρχή της κρίσης και συμμετέχουμε στις δράσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που έγιναν ή θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης – Δήμος Θηβαίων

Σχετικά