“Πόλεμος” ανακοινώσεων Ταγκαλέγκα-Πούλου: Νέα ανακοίνωση του Δημάρχου Λεβαδέων

Συνεχίζεται η “διαμάχη” των ανακοινώσεων μεταξύ του Δημάρχου Λεβαδέων και Γιώτας Πούλου,(Δείτε Εδώ)επικεφαλής της «Δυναμικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» του Δήμου Λεβαδέων.

Δείτε την  τελευταία ανακοίνωση του δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα

Κυρία Πούλου,

Μιας και στο νέο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξή σας «Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» αναφέρεστε στα όρια των εσκαμμένων και της εκεχειρίας της Μ. Εβδομάδας, να σας θυμίσω την εκεχειρία που έχετε από εμένα όλο αυτό το διάστημα.

Συνεχίζετε αυτό το ωραίο παραμύθι των 60 εκατομμυρίων ευρώ σε έργα, τα οποία δεν διαφαίνονται πουθενά έως σήμερα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.  Επίσης, αναφερόμενη στα έργα εκτός από τις φωτογραφίες των προγραμματικών συμβάσεων με τους εργολάβους και δη για προεκλογικούς λόγους τι άλλο κάνατε;

Να σας θυμίσω ότι στο προεκλογικό σας φυλλάδιο οι μόνες πραγματικές φωτογραφίες ήταν η πλατεία Αγίου Γεωργίου και ο κυκλικός κόμβος στην Χαιρωνείας.  Σχεδιασμένα και ώριμα από τη Δημοτική Αρχή Παπαγγελή.  Οι υπόλοιπες φωτογραφίες έργων ήταν μακέτες.  Επίσης, σας θυμίζω ότι ενώ ο αναδασμός του Προφήτη Ηλία είχε ως εκκρεμότητα μόνο την ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου, την οποία κάνουμε τώρα εμείς, εσείς 5 χρόνια δεν την κάνατε!!!  Όπως και να έχει στα έργα που αναφέρεστε τα εγκαίνια θα τα κάνουμε εμείς. 

Όσον αφορά το έργο από το Κυριάκι προς Παναγιά Καλαμιώτισσα, η σύμβαση υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2019, πάλι εν όψει εκλογών, και μετά από προσωπική μου προτροπή στα τέλη Αυγούστου στείλατε εργολάβο για να ξεκινήσει τις εργασίες.  Την επόμενη μέρα τρέξατε να βγάλετε Δελτίο Τύπου με φωτογραφίες για να δείξετε το έργο, είχατε ξεχάσει όμως να ζητήσετε άδεια από το Δασαρχείο, καθώς η παρέμβαση γινόταν σε δασική έκταση.  Όπως καταλαβαίνετε η έλλειψη αυτή της άδειας από το Δασαρχείο διαφοροποιεί και όλο το έργο.  Βαφτίσατε με έξυπνο τρόπο το έργο, όπως άλλωστε κάνατε και για το Δημαρχείο.  Ξέρουμε και οι δύο τους λόγους.

Πονέσαμε και πονάμε περισσότερο το έργο του δρόμου από το Κυριάκι προς την Παναγιά Καλαμιώτισσα και για αυτό θα το ολοκληρώσουμε με οποιοδήποτε κόστος.  Βέβαια δεν περιμένουμε να αναλάβετε την ευθύνη διότι η πολιτική σας ήταν πάντοτε να ζητάτε τους επαίνους για τα καλά και να επιρρίπτετε την ευθύνη στις Υπηρεσίες για τα κακά.  Αντίθετα, εμείς αναλαμβάνουμε πλήρως όλη την ευθύνη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ακόμη και για τα δικά σας λάθη.  Και ναι, ζητάμε και συγγνώμη όταν και όπου χρειάζεται.

Είχα ως πολιτική μου και θα προσπαθήσω να συνεχίσω έτσι, να μην κρίνω ούτε τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές ούτε και τις επόμενες.  Δυστυχώς, η μικροπολιτική που ασκείτε και ασκούσατε πάντα, και εμείς οι δύο το γνωρίζουμε πολύ καλά, καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει τον χαρακτήρα μου.  Δεν θα σας ακολουθήσω όμως. 

Δεν διδαχθήκατε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος και της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών, απαξιώνοντας το πρόσωπό μου, κατηγορώντας και καταγγέλλοντας φορείς και ανθρώπους και βλέπω ότι συνεχίζετε να το κάνετε.

Οι Δημότες του Δήμου Λεβαδέων σας τοποθέτησαν εκεί που είστε σήμερα και συμφώνησαν μαζί μας σε μια άλλη προοπτική Διοίκησης του Δήμου.  Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι συμφωνείτε. Τώρα για το εάν λέω αλήθειες στους πολίτες θα το κρίνουν αυτοί.

Τώρα στα της ΔΕΥΑΛ.  Αφού βλέπω ότι συμφωνήσαμε στο πόσα χρήματα άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και πόσα εσείς, ξεχάσατε να μας πείτε για τις παράνομες παροχές νερού που χαρίζατε….., και που χρειάστηκε να διακόψουμε εμείς.  Επίσης, ξεχάσατε να αναφέρετε το έργο της οδοποιίας στην πρώην Λεωφόρο Αθηνών και νυν Δ. Παπασπύρου για την οποία ξεκινήσατε διαδικασίες τον Φεβρουάριο 2019 και τελειώσατε με διάρκεια έργου 30 ημερών και βέβαια προς όφελος των πολιτών, αλλά πάντα στο πλαίσιο της μικροπολιτικής που ασκούσατε και ασκείτε για την εξασφάλιση των ψηφαλακίων σας.     

Κυρία Πούλου,

Θα σας θυμίσω ότι χρησιμοποιούσατε το προσωπικό του Δήμου για την προσωπική σας επικοινωνία διαμοιρασμένους, άλλους για την παρακολούθηση και ενημέρωση του προσωπικού σας προφίλ στο facebook αλλά και γνωστών επικριτών σας και άλλους ως ακροατές ραδιοφωνικών εκπομπών.  Άρα μην κατηγορείτε εμένα για επικοινωνιακούς τακτικισμούς. 

Αναφερθήκατε στο πρόβλημα των τρισδιάστατων διαβάσεων των πεζών, όταν ήδη έχουμε ενημερώσει ότι πρόκειται για αστοχία της εταιρείας και περιμένουμε την επιδιόρθωσή τους για να αποδεχθούμε τη χορηγία τους και μάλιστα όταν αναφέρθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε αυτό το θέμα, συνέχισα ζητώντας από εσάς τη συμβουλή σας για τον κόμβο του Κυριακίου που ξεχάσατε!!!   

Όσον αφορά στις ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα, σας ενημερώνω ότι από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή, το πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων είναι προτεραιότητά μας.  Φαντάζομαι ότι δεν θέλετε να αναπτύξουμε τη δική σας πολιτική σχετικά με τα αδέσποτα!!!

Δυστυχώς για εσάς κ. Πούλου η νέα Δημοτική Αρχή είναι παρούσα σε όλα τα προβλήματα και προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των ανθρώπων, χωρίς επιδειξιομανία και πανηγυρισμούς  κάτι που διαφαίνεται ότι εσείς δεν πράξατε ποτέ. 

Κριθήκαμε και θα ξανακριθούμε.

Αν ακούσατε έστω και λίγο την ομιλία μου στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου θα διαπιστώσετε ότι δεν παρεκκλίνουμε στο ελάχιστο, αλλά προφανώς δεν ακούσατε τίποτα.

Στους 7 μήνες θητείας μας, λειτουργούμε με εντιμότητα και διαφάνεια.  Είδατε και πως γίνεται σωστά η Εμποροπανήγυρη, είδατε και την προοπτική των Χριστουγέννων και την επούλωση των πληγών της δικής σας διοίκησης σε έργα και σε άλλα. Και θα δείτε ακόμη περισσότερα. 

Ενώ, αντίθετα εσείς εξαιτίας της πολυπροσωπικότητας του χαρακτήρα σας, όπως διαφαίνεται σε πολλές περιπτώσεις με μικρά παραδείγματα τη σχέση σας με το Εργατικό Κέντρο στο θέμα της ΔΕΥΑΛ, αλλά και την «κωλοτούμπα» σας, με το θέμα των προσφύγων – μεταναστών στο Κυριάκι το Νοέμβριο του 2019 και θα ήθελα να σας θυμίσω και την ανάληψη ευθύνης κάποτε για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.  Ευτυχώς για εσάς σας έσωσε η τότε αντιπολίτευση. Και βέβαια το εκμεταλλευτήκατε για ίδιο όφελος, είτε εξυπηρετώντας υμετέρους είτε για προσωπική προβολή.

Κλείνω αφιερώνοντας σας, παραφρασμένο το στοίχο του «γνωστού» ποιητή Φανφάρα «Και το νερό είναι θολό πω, πω, πω, πω….».

Ο νοών νοείτω.

Καλή Ανάσταση.

Αν και για εσάς ακόμη και η πίστη είναι αλά καρτ, κατά πως εξυπηρετεί τα δικά σας συμφέροντα.

Καλή συνέχεια στις διακοπές σας στον Ελικώνα.

Σχετικά