ΟΑΕΔ: Επίδομα 400 ευρώ για ανέργους – Πότε και πώς θα κάνετε αίτηση

Εγκρίθηκε η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ, του επιδόματος των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Πώς θα καταβληθεί. 

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται, μετά από έλεγχο στο μητρώο εγγεγραμμένων μη επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Οι μακροχρόνια άνεργοι, λοιπόν, που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, από την 1 Απριλίου 2019, παραμένουν άνεργοι και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για να επιβεβαιώσουν ή να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Πότε θα καταβληθεί

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης δίνοντας λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για το επίδομα των 400 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους.

Σύμφωνα με τον Διοικητή, η πλατφόρμα θα ανοίξει την Πέμπτη (23/4) και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή (3/5). Σε αυτή μπορούν να εισέλθουν οι 168.000 μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και είτε να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους είτε να επιβεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν το IBAN τους είτε να μην προβούν σε καμία ενέργεια.

(http://www.oaed.gr/)

Οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να επιβεβαιώσουν, να τροποποιήσουν ή να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους (μπορεί κάποιος να έχει αλλάξει τραπεζικό λογαριασμό και ο ΟΑΕΔ να έχει λάθος IBAN), προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση – επίδομα 400 ευρώ.

Τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσουν οι δικαιούχοι:

  • το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,
  • ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών,
  • ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (AMΚΑ),
  • ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),
  • ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Σχετικά