Καιρός: Βροχερό σκηνικό και χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα

https://permissos.gr/wp-content/uploads/2018/10/καιροσ-3.jpg

Για δεύτερη ημέρα ο καιρός σήμερα θα θυμίζει λίγο από… χειμώνα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ θα εκδηλωθούν βροχές, αλλά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακά από αύριο ωστόσο, αναμένεται βελτίωση του καιρού. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας, καθώς και πρόσκαιρα στην Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πρόσκαιρες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά και τα νότια 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νότια παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Aνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά