Τσιόδρας:Μόλις 7 νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος -55 σε ΜΕΘ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε για τον “χάρτη” του κορονοϊού στην χώρα μας που μετρά πια συνολικά 2.408 κρούσματα. 121 παραμένουν οι νεκροί στην Ελλάδα, με κανέναν καταγεγραμμένο θάνατο το τελευταίο 24ωρο. 55 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Μια ακόμη μέρα που ο Σωτήρης Τσιόδρας πήρε την… συνηθισμένη θέση του στο υπουργείο Υγείας για να ενημερώσει πώς “κινείται” ο κορονοϊός στην χώρα μας.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε για την πανδημία, την ώρα που στην χώρα μας όλα τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και ήδη οι συζητήσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα -έστω και με αργά και σταθερά βήματα- έχουν “πάρει φωτιά”.
Κανένας νέος θάνατος

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και καθηγητής λοιμωξιολογίας, ανακοίνωσε πως υπάρχουν μόλις 7 νέα κρούσματα του φονικού ιού στην Ελλάδα και συνολικά 2.408.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι πως το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, κάτι που σημαίνει ότι η συγκεκριμένα λίστα εξακολουθεί να αριθμεί 121 ονόματα.

Το 56% των κρουσμάτων αφορά σε άνδρες, με 373 να είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.124 με ήδη γνωστό κρούσμα.

55 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 67 έτη. 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 86% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή έχει ηλικία άνω των 70.

Τέλος, 51 συμπολίτες μας εξήλθαν από τα νοσοκομεία, ενώ οι συνολικοί έλεγχοι που έχουν γίνει, είναι σχεδόν 60.000.

Σχετικά