Super League: Απόφαση για σέντρα το αργότερο μέχρι τις 18/5 – Ομόφωνη προσπάθεια για επανέναρξη… αλλά με όρους

SUPERLEAGU vathmologia

Να… κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι τη φετινή σεζόν αποφάσισαν οι ομάδες – Συμβούλιο μέχρι τις 18 Μαϊου, αίτημα στην κυβέρνηση για ατομικές και ομαδικές προπόνησεις και «θέληση για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος»

Υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος με… όρους τάχθηκε η πλειοψηφία των ομάδων στη τηλεδιάσκεψη της Superleague την Τετάρτη (29/04), μετά τις τελευταίες εξελίξεις για το πώς θα συνεχιστεί η δράση στο πρωτάθλημα λόγω της κρίσης από τον κορονοϊό. Απόφαση για το πρωτάθλημα θα υπάρξει το αργότερο μέχρι τις 18 Μαΐου…

Η οριστική απόφαση θα παρθεί σε διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού που θα γίνει το αργότερο στις 18 Μαΐου. Μέχρι τότε θα έχουν προηγηθεί επαφές με την κυβέρνηση. Με αίτημα στην Πολιτεία για ατομικές και ομαδικές προπονήσεις και «θέληση για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος»Από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Μάκης Γκαγκάτσης πρότεινε να γίνει στις 15/05.

Όταν το θέμα τέθηκε προς συζήτηση, οι περισσότερες ΠΑΕ τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της σεζόν, με τον Γιάννη Αλαφούζο να εκφράζει την έντονη άρνησή του και τον Μάκη Γκαγκάτση από πλευράς ΠΑΟΚ να έχει ενστάσεις.

Οι ομάδες που τάχθηκαν υπέρ της επανέναρξης είναι οι: ΑΕΚ, Λάρισα, Αστέρας Τρίπολης, Άρης, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Ατρόμητος, Ξάνθη, Βόλος και Λαμία.

Απόφαση για το πρωτάθλημα το αργότερο μέχρι τις 18/05

Το αργότερο μέχρι τις 18 Μαΐου θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα παρθεί η οριστική απόφαση από τη Super League, για το τι θα γίνει με το φετινό πρωτάθλημα, όπως ανακοίνωσε ο Συνεταιρισμός.

Η ανακοίνωση της Super League αναφέρει:

«Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της Super League, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

1. Εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος του Δ.Σ. να υποβάλλει αίτημα προς την Κυβέρνηση και κάθε άλλη αρμόδια αρχή περί του να επιτραπούν πρώτα οι ατομικές και εν συνεχεία οι ομαδικές προπονήσεις των ποδοσφαιριστών των ΠΑΕ της Super League στις αθλητικές εγκαταστάσεις των ομάδων.

Πρόθεση του συνόλου των ομάδων είναι να επανεκκινήσει το Πρωτάθλημα Super League, υπό ένα πλαίσιο προϋποθέσεων, οι οποίες σχετίζονται με τη διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών και την ύπαρξη επαρκούς πρότερου χρόνου προπονήσεων πριν την έναρξη των αγώνων. Το Δ.Σ. θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα λάβει τυχόν αποφάσεις το αργότερο μέχρι τις 18/5.

2. Καταγράφηκε η θέση του Δ.Σ. περί υλοποίησης επί της αρχής ενός συστήματος κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Επειδή τέθηκαν διαφορετικές προϋποθέσεις από πολλές πλευρές, το θέμα θα συζητηθεί στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας (working group), το οποίο έχει συσταθεί για το θέμα των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19, με τη συμμετοχή της νομικής και οικονομικής υπηρεσίας.

Η εν λόγω επιτροπή θα εξετάσει και άλλα τεχνικά ζητήματα και ενδεχομένως θα προβεί και σε άλλες προκαταρκτικές -μη δεσμευτικές- ενέργειες, καθώς και στη διερεύνηση της αγοράς. Το θέμα αυτό και τα ζητήματα των προϋποθέσεων θα συζητηθούν στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League.

3. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Super League ενημέρωσε τα μέλη, περί της υποβολής πρότασης χορηγίας τριετούς διάρκειας προς τη Super League από την εταιρεία Interwetten, το περιέχομενο της οποίας θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

4. Η επίσημη μπάλα του Πρωταθλήματος Super League 2020-2021 θα είναι της εταιρείας Nike.

5. Εγκρίθηκε η ανάπτυξη Ε-Sports Super League, με βάση τη σχετική προεργασία που έχει πραγματοποιηθεί.

6. Εγκρίθηκε η διερεύνηση δυνατότητας υλοποίησης ενός εικονικού οπτικοακουστικού περιβάλλοντος φιλάθλων (Simulated Fans Audio and Visual Sport Broadcasting).

7. Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η διαμόρφωση της θέσης των εκπροσώπων της Super League στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, αναφορικά με το πλαίσιο ποινών επί μη αδειοδότησης για τις εγχώριες διοργανώσεις, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, σύμφωνα με σχετική οδηγία της UEFA, η οποία εστάλη σε όλες τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες».

Τι είπαν οι παράγοντες

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως… «Οι αρχές απαγορεύουν τις ομαδικές προπονήσεις. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε. Οι παίκτες που θα επιστρέψουν από το εξωτερικό πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Είναι επικίνδυνο να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Αν κολλήσει έστω ένας διαγωνιζόμενος, τι θα γίνει; Εκπλήσσομαι με την ομοθυμία της επανέναρξης. Είμαι αντίθετος», με τους Κωστούλα, Γκαγκάτση, Δάρα να συμφωνούν μαζί του.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης τόνισε από την πλευρά του ότι: «Προτείνω να δώσουμε ένα χρονικό όριο για εκκίνηση ομαδικών προπονήσεων. Αν ξεπεραστεί, να διακοπεί το πρωτάθλημα», πρόταση μάλιστα που βρήκε ανταπόκριση από τις περισσότερες ομάδες.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, λέγοντας πως: «Θέλουμε να παιχτεί ποδόσφαιρο, αλλά με προϋποθέσεις υγιεινής».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Πρέπει να φροντίσουμε για την υγεία των διαγωνιζομένων. Πρέπει σήμερα να βγει ένα μήνυμα ότι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. Προτείνω να συγκεράσουμε και την άποψή του κ.Αλαφούζου και τη δική μου άποψη, να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Να ξεκινήσουμε ατομικές προπονήσεις. Αν δεν επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις, τότε να διακόψουμε. Ας συντηρήσουμε την ελπίδα».

Έπειτα πήρε ξανά τον λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος, επισημαίνοντας πως: «Η κυβέρνηση που γνωρίζει έχει αποφανθεί ότι ομαδικές προπονήσεις δεν επιτρέπονται. Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία διέκοψαν. Στον ίδιο δρόμο είναι Ιταλία και Αγγλία. Όλες οι καφετέριες έχουν διακόψει τη συνδρομή της Nova. Στο τέλος θα φτάσει στο σημείο η Nova να μας ζητάει και χρήματα πίσω. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα χάσουμε πολύ περισσότερα απ αυτά που θα κερδίσουμε. Ξεχάστε τα διαρκείας. Όλα τα ματς και του χρόνου θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.Θα είναι επικίνδυνο να παίξουμε. Τι θα κάνουμε; Θα πιέσουμε υπουργούς για να αλλάξουν απόφαση για τις ομαδικές προπονήσεις».

Πρόταση Γκαγκάτση, να υπάρξει dead line

Στη δευτερολογία του ο Μάκης Γκαγκάτσης, επανήλθε στο θέμα «της αναγκαιότητας να υπάρχει χρονικό όριο, δε μπορούν οι ομάδες να περιμένουν για πάντα». Και συμπλήρωσε: «Ενώ σε κάποιες χώρες οι κυβερνήσεις έχουν διακόψει τα πρωταθλήματα, στην Ελλάδα δεν έχει αποφασιστεί ούτε η διακοπή, ούτε υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα επανέναρξης».

Αίτημα στην κυβέρνηση

Τελικά, ομόφωνα συμφωνήθηκε να σταλεί αίτημα προς την κυβέρνηση, στην οποία θα υποβληθεί αίτημα για να ξεκινήσουν ατομικές και ομαδικές προπονήσεις και η Super League θα εκφράζει τη «θέλησή της για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος αν το επιτρέψουν οι συνθήκες υγιεινής».

(πληροφορίες από sdna.gr)

Σχετικά