Έξαλλος ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών με τις μετακινήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Θήβας

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

         Η Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Θήβας , προ μηνός  εξέδωσε ανακοίνωση ,για την αδυναμία κατάρτισης πλήρους προγράμματος εφημεριών. Για  την Παθολογική κλινική,  προβλέπονται πέντε  θέσεις μονίμων παθολόγων. Δύο εξ αυτών, με βαθμό Διευθυντού βρίσκονται σε μετακίνηση. Ο ένας ,στο Γ.Ν. Λιβαδειάς από το 2016 και ο δεύτερος στο 

Γ.Ν.ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ  από τον Ιανουάριο 2019.Σήμερα , λειτουργεί με τέσσερις ειδικούς παθολόγους,  τρεις μόνιμους και έναν επικουρικό. Εκ των τριών μονίμων  η μία

Παθολόγος έχει αποδεχτεί μόνιμη θέση στο Γ.Ν.ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ,όπου και θα μετακινηθεί  στο τέλος του μήνα.

        Αποτέλεσμα αυτών είναι η αδυναμία κατάρτισης προγράμματος  εφημεριών από τον Ιούλιο και μετά ,επιπροσθέτως δε, θα προκύψει  πρόβλημα  και στο πρωινό ωράριο για την εύρυθμη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής καθώς  και δυσκολία πραγματοποίησης τακτικού παθολογικού ιατρείου.

       Αυτό είναι ένα  έργο παλιό και πολυπαιγμένο για το Νοσοκομείο της Θήβας και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επείγον αίτημά όλων  είναι η στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής. Είναι αδιανόητες  και απαράδεχτες οι ενέργειες της 5ης ΥΠΕ σχετικά με ότι αφορά το Νοσοκομείο της  πόλης μας. ΑΜΕΣΑ  θα πρέπει να φροντίσει για την άρση της μετακίνησης των ιατρών ,ώστε να επανέλθουν στη μόνιμη θέση τους ή την οριστική αποδέσμευσή τους από το Γ.Ν. Θήβας και την άμεση προκήρυξη αυτών των θέσεων. Το Νοσοκομείο πρέπει να λειτουργεί ΣΩΣΤΑ.

         Πρέπει να τονισθεί, ότι ο Αναπληρωτής Διοικητής της Θήβας δεν συνηγορεί  υπέρ της μετακίνησης των ιατρών και ουδέποτε ο Διευθυντής του Παθολογικού  έδωσε καμία συναίνεση (εγγράφως ή προφορικώς) για τις παραπάνω μετακινήσεις.

         Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι : άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες και σκέψεις περί μεταφοράς  εξοπλισμού που έχει συγκεντρωθεί  από δωρεές, για το Γ.Ν. Θήβας  και  του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αιμοδοσίας ,που έχει εξασφαλισθεί μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, για το Γ.Ν. Θήβας σε όμορα Νοσοκομεία.

         Καλούμε σε εγρήγορση όλους τους  Τοπικούς Άρχοντες και τους Θηβαίους Πολίτες.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ

Σχετικά