Τι λέει ο δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων για τις καταλήψεις σε τρία σχολεία της Αλιάρτου

 Δείτε την ανακοίνωση στα social media,του δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη, για τις καταλήψεις σε τρία σχολεία της Αλιάρτου.

ΑΤΙΘΑΣΑ ΝΙΑΤΑ ;;;;Σε κατάληψη αρκετά Σχολεία στη χώρα, μεταξύ των οποίων το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ,το ΛΥΚΕΙΟ και Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου.

Πολλά τα αιτήματα, κάποια ιδιαίτερου σχολικού ενδιαφέροντος( μικρότερος αριθμός ανά τμήμα, διορισμοί εκπ/κων,κτλ.) και άλλα γενικότερου,πολλές φορές χωρίς ούτε καν τα παιδιά να γνωρίζουν,απλώς υπάρχουν για να γεμίσει η λίστα.

Ποιός δε θέλει να βλέπει ανήσυχους νέους να διεκδικούν και ποιός θα μπορούσε να κακολογήσει παιδιά που αντιδρούν στον κόσμο που τους ετοιμάσαμε να ζήσουν ,που δεν είναι και ότι καλύτερο καταφέραμε για αυτά;;;ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Πρωτίστως η Κυβέρνηση που όφειλε να έχει λυμένα λειτουργικά ζητήματα των Σχολείων σε σχέση με εκπαιδευτικό προσωπικό και αριθμού μαθητών ανά αίθουσα.Χτες το πρωΐ συζήτησα ιδιαιτέρως ,στο χώρο τους,πρώτα με τα παιδιά του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και στη συνέχεια με του ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ.

Την περασμένη Παρασκευή με τους μαθητές του ΓΕΛ ΘΕΣΠΙΩΝ που τελούσε υπό κατάληψη ,η οποία έληξε. Σήμερα το απόγευμα έκανα το ίδιο με λίγους μαθητές του Γυμνασίου Αλιάρτου που ήταν “”βάρδια””.

Τα νέα μου δεν είναι καλά και επειδή δεν κρύβω τις σκέψεις μου το λέω και το γράφω.ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΑΤΊΘΑΣΑ ΝΙΑΤΑ και δεν είδα και καμία διεκδίκηση.Στην ερώτηση τι βοήθεια θέλουν από το Δήμαρχο δεν έλαβα καμία απάντηση. Στην ερώτηση που είναι οι υπόλοιποι ( πρωινές ώρες),διαπίστωσα ότι ήταν ακόμη και στα φροντιστήρια (τραγικό).

Η γενική άποψη είναι να χάσουμε το μάθημα ( αυτό πάντα ήταν επιθυμία των μαθητών).Ένα από αιτήματά τους είναι καλύτερη προστασία από τον κορονοϊό. ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΗΣΥΧΗΣΩ, αλλά στην κατάληψη ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΤΗΡΕΊΤΑΙ. Και κάτι ακόμη:

Για την ασφάλεια των ελάχιστων παιδιών που είναι αργά τη νύχτα “”βάρδια”” ανησυχεί κανένας;;Νομίζω ότι πολύ χαλαρά αντιμετωπίζεται το θέμα,στη λογική “” άσε τα παιδιά να εκφραστούν”” και προσωπικά συμφωνώ να γίνει αυτό,αρκεί να εκφράζονται αλήθεια και να παράγεται ενα αποτέλεσμα επωφελές για αυτά .

Να μάθουν,δηλαδή, να διεκδικούν ακόμα κι αν δεν κερδίσουν αυτό που ζητάνε.Όμως εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο, τουλαχιστον στο χώρο που αναφέρομαι. Αντιθέτως βλέπω εκτεθειμένα παιδιά σε κινδύνους και χωρίς στόχο.

Αυτό είναι επικίνδυνο και το λέω, όση κριτική κι αν δεχτώ.ΑΣ ΔΕΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ,ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ,ΦΥΣΙΚΑ, ΣΤΟΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΌ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ.

Σχετικά

Μία άποψη για το “Τι λέει ο δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων για τις καταλήψεις σε τρία σχολεία της Αλιάρτου”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    Καλημερα καλο μηνα.μασκα παντου μεσα εξω.υποχρεωτικα και 500 εωρω προστιμο κε πρωθυπουργε κατεπειγοντως.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα