Θεσπιές: Τραυματισμός 8χρονης Αλεξίας από σφαίρα – Ξεκίνησε η δίκη, συγκλονίζει ο πατέρας

Τον δικό της Γολγοθά ανεβαίνει η οικογένεια της μικρής Αλεξίας η οποία ζητά δικαιοσύνη για το παιδί της που πριν 1,5 χρόνο χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές.

Ο Λουκάς Σαμαρτζής, πατέρας της Αλεξίας μίλησε στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του OPEN  με αφορμή την έναρξη της δίκης. Η οικογένεια της μικρής έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του 54χρονου, που κατηγορείται για τις μπαλωθιές, το Πάσχα του 2019, όταν η 8χρονη τότε Αλεξία να τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι.

Η αγωγή αφορά την χρηματική ικανοποίηση της μικρής Αλεξίας λόγω της ιδιαίτερης ηθικής, σωματικής και συναισθηματικής βλάβης που προκλήθηκε από αδέσποτη σφαίρα και απο την απερίσκεπτη συμπεριφορά του δράστη ο οποίος πυροβολούσε σε ευθεία βολή για να γιορτάσει το Πάσχα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 το Πρωτοδικείο Θηβών αποφάσισε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του 55χρονου υπαίτιου μέχρι το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Τα 800 ευρώ που δίνει κάθε μήνα ο υπαίτιος του ατυχήματος εξαιτίας του οποίου το 9χρονο αγγελούδι έχει 95% αναπηρία, δεν είναι αρκετά για τη φροντίδα της Αλεξίας

«1,5 χρόνο τώρα περνάμε Γολγοθά. Ο κατηγορούμενος ζητάει ποινική διαπραγμάτευση. Δεν θέλει να εμφανιστεί στο δικαστήριο» ανέφερε ο πατέρας του κοριτσιού στην κάμερα του Open TV και περιέγραψε την καθημερινότητα της οικογένειας: «Είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και στο κρεβάτι το κορίτσι μας. Εχασε όλα τα παιδικά της χρόνια. Πάμε σε ένα κέντρο αποκατάστασης στη Χαλκίδα. Πήγε και στο εξωτερικό αλλά ήρθε ένα μήνα νωρίτερα λόγω κορονοϊού».

Και κατέληξε: «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη, να αλλάξει ο ποινικός κώδικας».

Δείτε το βίντεο πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599x13jrdzvgg2&playlistId=v-c6d9x8nlhat5-sf

Μικρή η βελτίωση για το 9χρονο κορίτσι

Η μικρή Αλεξία, παρουσιάζει μια μικρή βελτίωση αλλά παρόλα αυτά η κατάσταση της παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Νοσηλευόταν σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας.

«1,5 χρόνο τώρα περνάμε Γολγοθά. Ο κατηγορούμενος ζητάει ποινική διαπραγμάτευση. Δεν θέλει να εμφανιστεί στο δικαστήριο» ανέφερε ο πατέρας του κοριτσιού στην κάμερα του Open TV και περιέγραψε την καθημερινότητα της οικογένειας: «Είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και στο κρεβάτι το κορίτσι μας. Εχασε όλα τα παιδικά της χρόνια. Πάμε σε ένα κέντρο αποκατάστασης στη Χαλκίδα. Πήγε και στο εξωτερικό αλλά ήρθε ένα μήνα νωρίτερα λόγω κορονοϊού».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 28 Απριλίου του 2019, ανήμερα του Πάσχα, όταν η 8χρονη τότε Αλεξία, έπαιζε με τα αδέρφια της στην αυλή του σπιτιού τους, στις Θεσπιές Βοιωτίας. Μία σφαίρα από το περίστροφο ενός 54χρονου άνδρα, που έριχνε μπαλωθιές από το διπλανό χωριό, έπεσε στο κεφάλι του παιδιού.

Σχετικά