Πεζοπορία για τις ανεμογεννήτριες από την κοιλάδα των Μουσών στο Ζαγαρά

Κοιλάδα Μουσών

Πεζοπορία από την κοιλάδα των Μουσών στο Ζαγαρά την Κυριακή 25/10 στις 9:30 π.μ.

Η ομάδα του “Οδοιπορικού στα Βουνά ενάντια στη λεηλασία της φύσης” έρχεται πάλι στα μέρη μας για μια πεζοπορική διαδρομή στον πολύπαθο ορεινό όγκο του Ελικώνα.

Η Κοιλάδα των Μουσών και το βουνό του Ζαγαρά είναι ένα καταπληκτικό μέρος με ανεκτίμητη αρχαιολογική και μεγάλη οικολογική αξία, που προορίζεται να μετατραπεί σε μία τεράστια αιολική εγκατάσταση – ένας αιολικός σταθμός σχεδιάζεται κατά μήκος της κορυφογραμμής, σε υψόμετρο από 1300 έως 1500 μέτρα, ενώ και γύρω από την Κοιλάδα των Μουσών έχουν αδειοδοτηθεί αρκετές ακόμα ανεμογεννήτριες. 

Μόνος δρόμος για να εμποδίσουμε την εγκατάστασή τους είναι η διαρκής κινητοποίηση και η επιτόπου παρουσία μας στις περιοχές επέμβασης. Τα σχέδια κράτους και κεφαλαίου για την “πράσινη ανάπτυξη” αφορούν μόνο το κέρδος από τη λεηλασία της φύσης. Δεν θα σταματήσουν όσο υπάρχει κέρδος, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.Τα βουνά,οι κορυφογραμμές,οι κοιλάδες και οι ρεματιές δεν τους ανήκουν. Είναι κοινά. 

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τον αρχαιολογικό χώρο της Κοιλάδας των Μουσών (στον δρόμο Άσκρης – Ευαγγελίστριας) και θα ανέβει μέσω του μονοπατιού Ο22 την ανατολική πλαγιά του Ζαγαρά.

Εκτιμώμενος χρόνος πεζοπορίας: 6-7 ώρες.

Υψομετρική διαφορά: 900 μ.

*Τηρούμε τα μέτρα αλληλοπροστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19.

Η Σφήνα αυτοδιαχειριζόμενος πολιτικός , κοινωνικός & πολιτιστικός χώρος στηρίζει και συμμετέχει στην ανάβαση αυτή, ραντεβού την Κυριακή 25/10 στις 9:30 π.μ. στην Κοιλάδα των Μουσών στην Άσκρη.

Σφήνα Θήβας

Σχετικά