Στις φυλακές Δομοκού το Διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώθηκε η μεταγωγή απευθείας από τη ΓΑΔΑ για τις φυλακές, των 37 εκ των 39 καταδικασθέντων για την Χρυσή Αυγή, που έχουν συλληφθεί ή παραδοθεί (διαφεύγει ο Χρήστος Παππάς για τον οποίο συνεχίζονται οι έρευνες, ενώ ο Γιάννης Λαγός καλύπτεται από την ασυλία του ευρωβουλευτή).

Η πλειονότητα των κρατουμένων, περίπου 30 από αυτούς, οδηγήθηκαν στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι μετήχθησαν στο Μαλανδρίνο και στις φυλακές Τρικάλων.

Η Αστυνομία έχει παραλάβει όλα τα φυλακιστήρια από τον αρμόδιο εισαγγελέα και το μεσημέρι της Παρασκευής αναχώρησαν τα βαν από την ΓΑΔΑ με τους καταδικασθέντες ανάμεσά στους οποίους βρίσκεται ο Ν. Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης και τα υπόλοιπα μέλη του Διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα πρώτα βαν που έφυγαν από τη ΓΑΔΑ με προορισμό τις φυλακές, βρισκόταν ο  δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου του το βράδυ της δολοφονίας, Γιάννης Καζαντζόγλου.

Το δεύτερο βαν μετέφερε την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Οι υπόλοιποι μετήχθησαν με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και ισχυρή συνοδεία.

Αναλυτικά, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 27 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου. Στις φυλακές Μαλανδρίνου οδηγούνται και οι καταδικασθέντες Άγγος, Ρουπακιάς και Καζαντζόγλου. Η καταδικασθείσα γυναίκα θα εγκλειστεί στις φυλακές Ελαιώνα και 5 ακόμα στις φυλακές Τρικάλων.

Η μεταγωγή έγινε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας, αλλά και αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Σχετικά